Redenen om NU je baan op te zeggen en er vandoor te gaan

Werk & studie door Ze.nl
 
Je volgt alle reisaccounts op Instagram en elke keer jaloers als een van je vriendinnen weer haar koffer gaat pakken. Ook heb je steeds meer problemen om motivatie te vinden op je werk. Herken je dit? Tijd om het anders te gaan doen! ?
 
Zit jij ook in de 'sleur van het leven'. Je leven is absoluut geen ramp, maar toch zou je het zo (tijdelijk) omruilen voor iets heel anders. Heb je nog net dat kleine stukje lef nodig om je baas te bellen en te zeggen dat-ie het lekker uit kan zoeken? Dan zijn hier de tien beste redenen om te stoppen met dagdromen en gewoon te gaan. Huppakee!
 
 
1. Je bent nu nog jong en gezond. Niemand kan in de toekomst kijken, maar wat nou als je op een punt in je leven komt waarop je niet meer kan reizen en spijt hebt dat je het nooit hebt gedaan, maar wel had kunnen doen? Dat vergeef je jezelf nooit.
 
2. Het leven als backpacker kan heel goedkoop zijn. Als je een beetje je best doet, kun je zo voor een paar honderd euro per maand rondkomen. Wedden dat je per maand duurder leeft in Nederland?
 
3. Is je geld toch op, dan kun je altijd verder met backpackersbaantjes of als vrijwilliger. Met dat laatste verdien je natuurlijk niks, maar krijg je wel vaak gratis eten en verblijf.
 
4. Op lange en verre reizen leer je jezelf pas écht kennen.
 
5.  Je zal jezelf niet alleen ontdekken, maar ook overwinnen. Hoezo een watje? Schorpioenen eten, slapen met vogelspinnen en in het water springen vanaf metershoge kliffen, wordt helemaal jouw ding.
 
6. Je komt er achter wat echt belangrijk is. Een lange tijd leven vanuit een rugzak heeft zo zijn voordelen. Je hebt echt geen föhn, foundation en designerkleding nodig om gelukkig te zijn.

Wil je nog meer redenen lezen waarom je jouw baan nu moet opzeggen? Lees dan verder op Vrouwen.nl!