Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Waarom een biertje veel beter smaakt op een festival

Reageer 0

Tijdens een festivalletje worden de nodige biertjes genuttigd. De ene na de andere tik je naar achteren, wat smaken ze goed! Maar hoe kan het toch dat je zoveel meer geniet van dit gouden drankje dan anders? Wetenschap onthult! 
 
Op festivals is bier een onvermijdelijk gegeven. Zo af en toe krijg je een bierdouche, maar over het algemeen drink je het pilsje gewoon op. En hoewel je het in het weekend tijdens een drankje met vrienden houdt op een paar, nuttig je op een festival toch al snel wat meer. Waarom? Het smaakt zo lekker. Zit het tussen je oren? Nee hoor, bier smaakt écht beter op een festival. 


Rock 'n roll 
Wat zorgt er toch voor dat bier zoveel beter smaakt op een festival? Heel simpel: de muziek. Onderzoeker Felipe Reinso Cavalo kwam tot de ontdekking dat het brouwsel beter smaakt met rock ’n roll op de achtergrond. Nee, Felipe roept dat niet zomaar. Hij deed onderzoek aan de Vrije Universiteit van Brussel en de Katholieke Universiteit van Leuven en werkte hiervoor samen met de Britse rockband Editors en met het Brussels Bier Project. De Editors maakte bier dat qua smaak perfect past bij hun nieuwste album ‘In Dreams’. 
 
Vervolgens kreeg een groep van 200 mensen het bier te proeven in drie verschillende situaties. De eerste testgroep dronk bier uit een flesje zonder enige info. De tweede testgroep kreeg een biertje waar wel een etiket op het flesje stond en de derde groep kreeg het biertje in de handen gedrukt tijdens het luisteren van het nummer ‘Oceans of Light’. Voor ze begonnen met drinken, werd aan hen allen gevraagd om hun verwachting van het bier in een cijfer aan te geven. Daarna werd gevraagd naar wat ze daadwerkelijk van het bier vonden. Wel of geen etiket op het flesje deed niets voor de smaak. Muziek luisteren daarentegen wel! 
 

 
Hoe dan?
Verschillende soorten muziek kunnen onze smaakpapillen beïnvloeden. Hierdoor kan bier daadwerkelijk beter (of slechter) smaken. Wanneer we bijvoorbeeld hoge tonen horen, kan eten of drinken minder lekker zijn. Het horen van klassieke muziek kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat we iets minder lekker vinden, maar op een festival hoor je dit vaak niet. Vandaar dat je biertje op een festival de smaakpapillen nog meer streelt dan anders. 

Hoeveel biertjes drink jij tijdens een festival? 
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen