Lifestyle / Werk & studie
Werk & studie

Je hond meenemen naar je werk vermindert stress!


Elke hondenmama kan beamen dat het soms verdomd moeilijk is om je viervoeter alleen thuis te laten. Je belooft plechtig dat je rond een uurtje of 6 thuis bent, maar aan haar ogen kun je zien dat ze er geen snars van snapt. Kon je haar maar meenemen naar je werk… 
 
Er zijn dagen waarop je helemaal geen zin hebt om te werken, maar wanneer Vivi voor de deur zit en met haar grote karamelbruine ogen naar je kijkt, is het nog moeilijker om de deur achter je dicht te trekken. Je werk zou toch veel leuker zijn als je je hond mocht meenemen? 

 
Minder stress
Niet alleen zou je werk volgens ons een stuk leuker zijn, maar nu is gebleken dat je hond meenemen naar werk stress behoorlijk vermindert. Dat blijkt uit een onderzoek van Virginia Commonwealth University, een universiteit wat volgens ons héél betrouwbaar is. Het onderzoek beweert dat je hond meenemen naar werk stress vermindert. Volgens Randolph Baker, de knappe kop die het onderzoek leidde, verminderde het stress niet een klein beetje, maar ging het om behoorlijke verschillen! 
 
Het onderzoeksteam van Randolph stelde vast dat mensen die hun viervoeters meenamen naar werk, aan het eind van de dag een stressniveau van gemiddeld 11 procent hadden. Mensen die hun hond niet mee naar kantoor namen, ervaarden aan het eind van de dag gemiddeld een stressniveau van 70 (!) procent!  

 
Betrouwbaar onderzoek
Natuurlijk snappen we dat zulke fantastische bevinden wel wetenschappelijk ondersteund moeten worden voordat je bij je baas aanklopt met de mededeling dat je Rex volgende week meeneemt naar kantoor. Voordat Randolp tot deze conclusie kwam, deed hij uitvoerig onderzoek bij Replacements Ltd, een bedrijf dat servies verkoopt. Dit bedrijf staat haar medewerkers al 15 jaar toe om honden mee te nemen en van de 550 medewerkers nemen zo’n 30 medewerkers hun viervoeter mee. 
 
Kun je je het al voorstellen? Je hond gezellig naast je? Wij wel hoor! Anyway, het onderzoekteam nam het stresslevel waar van drie verschillende groepen. Zij die hun hond meenamen naar kantoor, zij die een hond hadden, maar ‘m thuis lieten en zij die helemaal geen hond hadden. Een week lang werden de mensen geobserveerd en werd 4 keer per dag gekeken naar hoe hoog hun stressniveau was. Van al deze mensen bleken de mensen die hun hond meenamen naar kantoor, dus veel minder stress te ervaren!
 
Zou jij je hond meenemen naar je werk als dat zou mogen?