De struggles die je hebt als je 's nachts werkt

Werk & studie door Fadak

Als je een kantoorbaantje hebt dan werk je bijna altijd van 8 tot 5. Je zou eens af en toe een uitzondering kunnen hebben, omdat je een evenement hebt of een uitje. Maar je hebt natuurlijk ook banen waarbij de uren verschillen. 
 
Verpleegster, agent of barvrouw zijn voorbeelden van beroepen die niet zulke standaard werktijden hebben, maar weleens een hele vroege dienst kunnen draaien, maar net zo goed een nachtdienst kunnen hebben. Je hebt er mensen tussen zitten die er totaal geen probleem mee hebben om heel de nacht op te blijven, maar je hebt ook zat die er elke keer weer tegenop kijken. En zo zijn er standaard dingen waar je elke keer weer mee struggled als je regelmatig in de nacht werkt.
 

Verschil met anderen
Omdat je vaak nachtdiensten moet draaien, heb je het idee dat je op een totaal andere planeet leeft dan de mensen in je omgeving. Als jij keihard aan het werk bent, zitten de andere in dromenland en zo ook andersom. Hierdoor heb je ook het gevoel dat er dingen je voorbij gaan. 

Verstoord ritme
Zodra het eindelijk tijd is dat jij naar huis mag en je heerlijke warme bed in mag duiken, is het alweer licht buiten. En toch moet je op de één of andere manier je lichaam ervan overtuigen dat het al ‘donker’ is. Daarom zijn verduisteringsgordijnen totaal geen overbodige luxe voor jou, je bent zelfs nog nooit zo blij geweest met een paar gordijnen. Praise the lord! 

Sociale leven
Bye social life. Als jij en je vriendinnen een keertje gezellig willen afspreken, moet er vooraf een heel plan gemaakt worden over wie wanneer kan. Want op een zaterdagochtend gezellig een kopje koffie drinken is voor jou een echte no-go als je daarvoor nog geen oog dicht hebt gedaan. 
 

 
Relaties
Een vriendje dat snapt hoe je leven in elkaar zit zou heel fijn zijn. Als hij een baan heeft waardoor die alleen overdag werkt, kan het voorkomen dat jullie elkaar vaak mislopen. En daar reageert niet iedereen even goed op. Daarentegen kan het misschien de relatie ook wel spannend houden en worden de momenten dat jullie samen zijn meer gekoesterd. 

Slaapritme 
Je slaapritme zal nooit hetzelfde zijn als dat je in de nacht slaapt. En die acht uur slaap die wordt aangeraden? Dat heb jij allang al opgegeven, want dat is gewoon echt niet te doen. Om het te compenseren pak je een uurtje extra hier en daar om het toch nog te overleven. 

Misvattingen 
Niks is vervelender dan dat dagwerkers denken dat je het allemaal moeiteloos doet. Je bent misschien wel een nachtmens, alleen dat wil natuurlijk niet zeggen dat het je niet opbreekt. Alleen of de mensen in je omgeving het ooit zullen snappen is nog maar net de vraag. 

Ben jij een dag of een nachtwerker? 

Ben jij een nachtvlinder? Dan komen deze dingen je zeker weten bekend voor;