Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Dit zijn de grootste misvattingen over introverte dames

Men gaat ervan uit dat alleen mensen die extravert zijn outgoing zijn, veel kletsen en zich amuseren op een wild feestje. Introverte types zitten daarentegen liever stilletjes in een hoekje. Say what? Deze vooroordelen zijn zo overrated

 

 

 

Ben jij introvert? Dan weet jij als geen ander hoe real the struggle is om jouw omgeving ervan te overtuigen dat jij echt wel van uitgaan houdt. Zolang jij maar weer snel in je bedje kan liggen om even bij te komen in ieder geval. Ook al kom jij niet zo sociaal over, jij hebt een hele grote vriendengroep. En al ziet men het niet snel gebeuren, jij houdt op z’n tijd echt wel van een avontuurtje. Waarom iedereen er dan vanuit gaat dat jij saai, stil en ongezellig bent? Iedereen weet toch dat stille wateren diepe gronden hebben? Soms wil zit jij gewoon eventjes in je eigen bubbel, of heb je behoefte aan alone-time. Dat wil niet zeggen dat je niet van een feestje houdt... Toch voel jij je vaak Miss Missunderstood en wel hierom; 
 
… Iedereen gaat ervan uit dat jij verre van sociaal bent. Je wordt wel uitgenodigd, maar tussen de haakjes staat er ‘ik weet dat je niet van feestjes houdt, dus als je wat vroeger of later wil komen is het echt niet erg hoor!’. Zucht.. 
 
… Je wordt altijd verlegen genoemd. Dat je niet veel praat, wil niet zeggen dat jij je snel schaamt.. Ze moesten ‘s weten! 
 
… Sommige mensen noemen jou zelfs rude. Zij begrijpen echt niet waarom jij het bij een simpele ‘hoi’ laat. Arrogant much?! 
 
… Jouw omgeving vraagt je vaak om bevestiging, vind je ze niet leuk of ben je gewoon zo droog? 
 
… Er wordt continue gevraagd of jij het wel naar je zin hebt. Pffffff, ik ga los op mijn eigen manier, duh! 
 
… Sommige mensen vragen zelfs of je lijdt aan een depressie. Moet ik perse lachen, gieren en brullen om happy over te komen? 
 

… Niemand kiest jouw ooit als groepsleider, jij gaat volgens je vrienden toch wel mee met de groep. 
 
… Een eigen mening heb je namelijk niet. Uhm, think twice. Je hebt er wel één, maar je spreekt ‘m niet zo snel uit. 
 
… En in de spotlights staan is al helemaal niks voor jou. Jij wordt nooit gevraagd voor een karaokeronde of een gek dansje op de bar. 
 
… Je lover verwacht niet dat jij het voortouw neemt tussen de lakens. Sterker nog; hij verwacht een heel stil meisje in de slaapkamer. Maar stille wateren… 

Herken jij deze misvattingen?