Dit zijn de fijnste sportbh's

Sport & gezondheid door Daniëlle

Het is inmiddels februari, maar dat betekent zeker niet dat je je goede voornemens niet meer kunt waarmaken. De één wilt afvallen, de ander stoppen met roken en de ander wilt meer gaan bewegen. Er zijn genoeg keuzes als het gaat om meer bewegen: je kunt een paar keer per week de sportschool bezoeken maar je kunt ook elke avond een stukje wandelen of hardlopen. Één ding is zeker: je zult een goede sportbh aan je garderobe moeten toevoegen. Zoals deze fijne exemplaren.

sportbh

Lees ook: Moet je je sportkleren na elke work-out wassen?

Dit zijn de fijnste sportbh's 

Weet jij al welke maat je hebt? Bekijk dan eens de onderstaande sportbh's, misschien zit hier wel een perfect match tussen!

 

Waarom een sportbh?

Het fijne aan een goede sportbh is - welke cupmaat je ook hebt - dat het goede steun geeft aan zowel je borsten als je rug. Wanneer je bijvoorbeeld heel intensief aan het sporten bent, kan je boezem af en toe aardig in de weg zitten. Goede steun is daarom een echte must. 'Maar dan kan je toch net zo goed gaan sporten met een normale bh?' horen we je al denken. Het antwoord is: nee. Het dragen van een normale bh - vooral een met beugels - kan al snel zorgen voor irritaties tijdens het sporten, het kan zelfs pijn gaan doen. Met een sportbh kun je gewoon lekker bewegen en zweten, want het ademt nog ook. Een sportbh heeft dan wel geen beugels, maar zorgt wel voor genoeg steun zodat jij rustig kan sporten. Ideaal, toch?

Hoe kies ik de juiste maat sportbh?

Qua maat en omvang gaat het bij een sportbh iets anders dan bij een normale bh. Je kiest namelijk een maat kleiner qua omvang dan je lingeriemaat. Een sportbh heeft namelijk een elastische band dat meerekt met de omvang van je borsten. Wanneer deze te los zit, heeft de sportbh niet heel veel nut. Let er wel op dat bij een kleinere omvang de cupmaat ook verandert. Heb je bijvoorbeeld een 80D, dan kun je een 75C sportbh nemen. Heb je kreukels of bobbels wanneer je je sportbh aan hebt? Dan heb je een te grote cupmaat. Weet je niet precies welke maat bij jou past? Vraag dan in de winkel om hulp. Als je online shopt, bestel dan twee maten zodat er altijd eentje goed zit.

Lees ook: Waarom iedereen 1 keer per week zou moeten zwemmen