Mike Weerts bereikt dieptepunt op Afvallerseiland: "grens bereikt"

Media door Elsemieke

Hoewel het Mike Weerts aan fysieke en mentale kracht absoluut niet ontbrak, moest de acteur vorige week alsnog naar Afvallerseiland. Vlak voor de eerste samensmeltingsproef viel hij als eerste af. Helemaal alleen op Afvallerseiland begint Mike zijn kinderen enorm te missen. Wanneer hij Chatilla tijdens een proef verslaat, volgt er geen blijdschap. 

Mike Weerts op Afvallerseiland in Expeditie Robinson aflevering 11

In aflevering 11 van Expeditie Robinson moeten Chatilla en Mike op Afvallerseiland tegen elkaar duelleren om te bepalen wie in het spel blijft en wie weg moet. "Wie er ook verliest, Brabant wint", zegt Mike trots voor hij aan het spel begint. En hij krijgt gelijk, want de acteur wint het duel met gemak van zijn tegenspeelster Chatilla. "Ik gun het je", is de sportieve reactie van de basketbalster. Zij moet het spel definitief verlaten. Hoewel Mike de proef dus gewonnen heeft, kan hij niet echt genieten van zijn overwinning. En dus besluit ook Mike zijn afscheid aan te kondigen. "Ik kies nu voor mezelf en mijn gezin. Mijn grens is bereikt."

Kijkers Expeditie Robinson delen mening over Chatilla: ‘Wat is zij irritant’

Beetje dom

Niet alleen ging het gerucht dat Rose en Thijs een affaire hadden, ook vallen de ruzies tussen kandidaten op. Thijs, Dzifa, Niels en Niek komen ondertussen op het idee om Vincent uit het spel te stemmen. Maar Niek voelt zich zo schuldig over dit bondje, dat hij Vincent verteld heeft dat er een plan is om op hem te stemmen. Tijdens de Eilandraad is een boze Vincent open over dit gesprek. "Hij ziet het waarschijnlijk aankomen, dus ik wilde eigenlijk mijn excuses aanbieden dat ik ook op hem ga stemmen", licht Niek toe. "Het was wel een beetje dom van mij."

Wanhopige zet

Uiteindelijk krijgt Vincent inderdaad de meeste stemmen en moet hij dus het eiland verlaten, maar een aantal Expeditieleden kiezen er ook voor om op Niek te stemmen, gezien zijn actie om Vincent in te lichten over het plan. Thijs is not amused en spreekt Niek toe. "Solidariteit is iets dat vanzelfsprekend is. Zo'n actie als net is niet alleen egoïstisch en wanhopig, maar ik vind het ook hoogst onnodig voor Vinnie die dit moet horen en voor je bondgenoten die daar naar moeten luisteren. Dat je het even weet. Doe ermee wat je wil."