Tiktokker legt de 9 verschillende babyhuiltjes uit

Kinderen door Sandra E

Moeder, Anna Shields, beweert dat er negen verschillende babyhuiltjes zijn, gebasseerd op menselijke reflexen. Hoewel het gehuil van een pasgeboren baby voor buitenstaanders vaak hetzelfde klinkt, zullen ouders van hun kleintje weten dat de verschillende huiltjes verschillende behoeftes betekenen.

Lees ook: Op kraambezoek: dit is de etiquette als je op babyvisite gaat

Volgens Anna Shields zijn er 9 verschilende soorten babyhuiltjes. Als je vertrouwd raakt met deze huiltjes dan weet je precies wat je pasgeboren baby nodig heeft. Anna beweert zelfs dat het “levensveranderd’ is om ze te begrijpen. In een recente TikTok-video (@annashieldss) legt Anna uit: “Als je een pasgeboren baby hebt of binnenkort moet bevallen, bekijk dan zeker deze video." Naast de TikTok video linkt ze ook naar een artikel van FirsDiscoverers dat beschrijvingen biedt bij audiofragmenten van elk van de negen verschillende huiltjes.

Zo klinken de verschillende babyhuiltjes

Als een baby moet boeren, zal het huiltje van “Eh”, kort en schokkerig zijn als het middenrif naar beneden gaat en het strottenhoofd sluit. Een hongerige baby maakt een “Neh”-geluid, terwijl de tong aan de gehemelte plakt.

Is je baby moe, dan maakt het een “Aoh”-geluid en het mondje gaat wijd open, terwijl de tong plat wordt en terugwijkt. Voelt je baby zich ongemakkelijk, bijvoorbeeld omdat hij of zij het te warm, te koud of niet fijn zit, dan is de zachte H van het “Heh”-geluid herkenbaar.

Volgens hetzelfde artikel zullen baby's een "kalm en verdrietig" geluid maken dat klinkt als "Lelaol". Baby's die tandjes krijgen, maken het geluid "Guèn", dat gepaard gaat met "verhoogde speekselvloed". Dorstige baby's zullen een "Nah" -geluid maken tijdens het huilen, waarbij hun tong van hun gehemelte afpelt. Baby's die het gevoel hebben dat "niets goed gaat" zullen gespannen raken terwijl ze een "Ouin" huilend geluid maken.

Ten slotte zal een baby met een zere buik een "Éérh" -geluid maken, dat "hees, samengetrokken, langdurig" zal klinken.

Bekijk hier de TikTok video van Anna.

@annashieldss NEWBORN CRIES! Trust me on this one #newborn #newbornhack #momlife #newparents #pregnancy #aprilbaby2022 #momtok #momhacks #postpartum #babyboy #momsoftiktok #newbornvlog ♬ New Home - Austin Farwell

 

Herken jij de verschillende huiltjes van je baby?

Lees ook: populaire en unieke babynamen van 2022