Deze Sinterklaaspizza in de vorm van mini mijters móet je proberen

Eten door Anne-Fleur

Onze beste man Sinterklaas is sinds een paar weken weer in het land. Dat betekent tijd voor cadeautjes, surprises, gedichten én jawel, heerlijke Sinterklaassnacks. Zin om dit jaar helemaal all out te gaan op een super makkelijke manier? Deze schattige (en lekkere) Sinterklaaspizza's zijn dan echt iets voor jou.

Lees ook: Zoete aardappel friet: zo maak jij de frietjes extra krokant

Sinterklaaspizza in de vorm van mini mijters

Voor je het weet, is het 5 december en staat er weer een Piet op je dak. Tijd om alvast eens na te denken over welke Sinterklaassnacks je allemaal gaat maken (en opeten). Is het aan jou de taak om jong, oud, groot of klein tevreden houden? Dan moet je echt deze Sinterklaaspizza's in de vorm van mini mijters eens proberen. Eet smakelijk!

Dit heb je nodig voor de mini mijter pizza's

  • 1 rol pizzadeeg
  • Tomatensaus
  • 3 of 4 rode (punt)paprika's
  • 4 plakken kaas (meer als je zelf plakjes snijdt)

Zo maak je de Sinterklaaspizza

1. Verwarm de oven voor op 200 graden, haal daarna de pizzadeeg uit de verpakking en rol deze uit. Rol het nog verder uit met een deegroller, zodat het iets dunner wordt. Het deeg snijd je daarna in stroken van 8 tot 10 centimeter. Die stroken snijd je weer in driehoeken (zoals een mijter). 
2. Leg dan alle driekhoekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en smeer deze in met de tomatensaus.
3. Dan snijd je twee plakken kaas in dunne reepjes, die je als kruis kunt gebruiken voor op de mijter.
4. Vervolgens is het tijd om de (punt)paprika's in kleine stukjes te snijden. Snijd ze zo klein, dat ze op de zichtbare tomatensaus gelegd kunnen worden. Op het rode van de mijter, dus. Je kunt ook andere toppings gebruiken, als ze maar rood en geel zijn. 
5. De pizzaatjes zijn nu belegd en zijn klaar om gebakken te worden. Dit doe je in de voorverwarmde oven voor ongeveer 10 minuutjes. 
6. Snijd ondertussen de rest van de kaas weer in dunne reepjes en leg deze na het bakken opnieuw op de plek van de kruizen. Daarna mogen ze nog even terug in de oven voor 5 minuten en dan is het tijd om te smullen! 

Lees ook: Kruising tussen oliebol en tompouce is dikke hit

Dit recept komt van Laura's Bakery.