Wow! Grease had eigenlijk anders moeten eindigen

Media door Michelle Habets

Voor veel romcom-liefhebbers is de film Grease een grote favoriet. De film met de stoere Danny en de preutse Sandy viert dit jaar zijn 40-jarig jubileum. Wist je dat de film eigenlijk anders had moeten eindigen? De echte scenes zijn namelijk gesneuveld bij de montage.

Lees ook: Yes! Dit zijn de eerste vier verleiders van Temptation Island VIPS

Zoen

Iedereen die Grease heeft gezien, weet dat de film eindigt wanneer Danny en Sandy in een cabrio wegvliegen op het nummer We Go Together. De makers hadden eigenlijk gewild dat de musical zou eindigen met een zoen van deze hoofdpersonages. Jammer genoeg sneuvelden de beelden tijdens de montage en moesten de makers het met de cabrio-scene zonder zoen doen. 

Jubileumeditie

Regisseur Randal Kleiser ging twintig jaar geleden voor het eerst op zoek naar de beelden van de kus, maar hij kreeg bij het archief van studio Paramount vervelend nieuws. Het kleuren negatief was vernietigd en er was alleen een zwart-witversie. Helaas was de techniek om achteraf kleur toe te voegen toen niet goed genoeg. Twee decennia later lukte dat wel! De verloren beelden zijn als extra toegevoegd bij de jubileumdvd van de iconische film. 

Dit is het originele einde:

Lees ook: Nieuw op Netflix: deze films en series kwamen in week 20 erbij

Beeld: Brunopress