Pijnlijk: Viktor Brand slaat plank mis met grap over afhaalchinees

Media door Roos

Gisteravond ontstond er commotie naar aanleiding van een herhaling van Huizenjacht op SBS. Volgens veel kijkers maakte Viktor Brand een discriminerende opmerking en dat werd hem niet in dank afgenomen. Op Twitter waren de reacties niet mals.

Het gaat om aflevering zeven van seizoen zes, eerder gezien in maart 2017. Daarin is Viktor Brand op bezoek bij het stel Terry en Romain die graag een warm thuis willen creëren voor hun zoontje Liam. Viktor reageert verbaasd wanneer Terry, die een Chinese achtergrond heeft, vertelt dat ze niet van kleur houdt: “Geen kleur?! Echt helemaal niks?”, reageert hij verbaasd. Als hij daar ook nog aan toe voegt: “Maar ik denk: jij wil graag in zo’n restaurant wonen, zo’n Chinees restaurant met rode lampionnen”, weet Terry in eerste instantie niet goed hoe ze moet reageren. Uiteindelijk doet ze de situatie af met een ietwat beduusde reactie: “Nou, een keer een afhaalchinees, ja. Maar niet in mijn eigen huis.” 

Bekijk het fragment hieronder.

Twitter

Veel kijkers vinden de opmerking van Brand belachelijk en reageren vol verbazing op Twitter. Anderen vinden de heftige reacties maar overdreven en zien het gewoon als een flauwe grap.  

Lees ook: Waaaat?! Sonja Bakker doet bizar ouderwetse uitspraken over fitgirls