Moeder luistert live naar hartslag overleden zoon

Kinderen door Vrouwen redactie

Sentimenteel, ontroerd, emotioneel, sensibel… Weak knees. Vicki Brannon uit Tampa (VS) was en had het allemaal toen de 56-jarige moeder na achttien jaar de hartslag van haar overleden zoon weer kon horen kloppen. Bijzonder is zo underrated in dit geval. Het hart van haar zoon is getransplanteerd in het lichaam van Jennifer Lentini, een vrouw die als tiener aan een hartspierziekte leed.

Vorige week zaterdag, op nationale donordag, ontmoetten de vrouwen elkaar, met trillende benen. Vicki hoorde haar zoons hart kloppen toen ze haar oor tegen de borstkas van Jennifer legde. ‘Nu wil ik dat Jennifer in mijn leven blijft, en ik denk dat zij dat ook wil. Ze voelt als een dochter’, aldus de moeder van Matthew.

De tranen vloeiden rijkelijk tijdens de ontmoeting. En de dames hebben elkaar helemaal gevonden. Jarenlang heeft Vicki geworsteld met de vraag of het wel een goede keuze was om haar zoons organen af te staan. Totdat Jennifer Lentini via Facebook contact zocht met haar. Jennifer beloofde Vicki dat ze er qua gezondheid alles aan zal doen om haar zoons hart kloppende te houden. ‘Matthew is mijn beschermengel’, vertelt Lentini, terwijl ze een ketting in de vorm van een engel overhandigt aan de moeder – versierd met de initialen van Matthew.

Hij kwam in 1996 om het leven toen een pistool van zijn vriend per ongeluk afging. Hij was veertien jaar en werd in zijn nek geraakt. Het leven van Jennifer werd gered, toen ze zijn gezonde hart kreeg.

Bron Bron Bron Bron