Sleeve your face

Media door Eline_B

Foto's maken is hartstikke leuk om te doen en ook nog eens een goede herinnering voor later. Toch is 'ik sta er altijd stom op' een welbekende zin bij de dames. Niet iedereen is waanzinnig fotogeniek en vaak staan we een beetje hetzelfde op de foto. Tijd voor iets nieuws. Doe aan sleeveface!

Sleeveface is begonnen als een grap in een café in Engeland met een paar oude lp's. Misschien was het verveling, misschien een rebels optreden tegen alle technologische ontwikkelingen of gewoon omdat het kon. Sleeveface is in ieder geval uitgegroeid tot een enorme internethype met een eigen website. Er is zelfs een speciaal opgerichte Flickr-groep en ook Facebook heeft al 5000 aanhangers.

Wat is het?
Bij Sleeveface maak je foto's van jezelf, maar gebruik je tegelijkertijd een lp/foto/afbeelding van iemand anders. Lp's hebben net wat extra's, dus zoek in het huis van je ouders of opa en oma, dan kun je zelfs de grootste legende worden! Maar zie je een leuke afbeelding van Adriana Lima, dan kan dat ook. Frame haar gezicht en word haar lichaam door de foto voor je gezicht te houden, en 'strike a pose!' Of neem een bekende Nederlander. Jij en je vriend kunnen ook Willem-Alexander en Maxima worden als jullie dat willen. Natuurlijk kan dit ook met bekende schilderijen of maak een gekke groepsfoto met je vrienden.

Probeer de kleding, het haar en andere details van de foto door te trekken in je eigen kleding. Zo lijkt de afbeelding nog meer in jouw wereld te horen.  Het resultaat is een aantal ontzettend komische foto's waarin je al jouw creatieve ideeën kwijt kunt! En ideaal: je staat nooit meer 'stom' op de foto!

Wij zijn benieuwd of jullie net zulke leuke, gekke, originele en grappige foto's kunnen maken. En willen het resultaat natuurlijk heel graag zien, dus stuur ze naar eline@ze.nl!