Interview: Fame's Paul Iacono

Media door Anneke

Hoe ben je geïnteresseerd geraakt in het entertainersvak?
"Geloof me of niet, maar op mijn derde wist ik al wat ik wilde worden. Tijdens een autorit met mijn ouders werd er keihard Frank Sinatra gedraaid. We hebben Italiaanse roots, maar komen uit New York en dan luister je dus naar Sinatra. Wanneer de cd-speler uit ging, probeerde ik me de liedjes te herinneren en zong ze dan hardop. Dat waren dus mijn allereerste stappen in de showbizz, haha."

Maar wanneer wist je dat je er echt je vak van wilde maken?
"Dat was pas veel later, toen ik steeds meer geïnteresseerd raakte in theater en film. Het werd een passie en een droom die ik achterna wilde gaan. Ik ging naar de theaterschool en voelde me daar meteen thuis. Ik ontmoette daar gelijkgestemden die dezelfde ambities, dromen en aspiraties hadden. Naast acteren schrijf ik ook theaterstukken, dus daar ging ik ook verder mee aan de slag."

Hoe heb je de rol in Fame gekregen?
"Het was gewoon een auditie met alles erop en eraan. Toch voelde ik meteen dat het een rol was waar ik veel mee had: de moeilijke wereld waarin een jonge, beginnende acteur uit New York in terechtkomt als hij op zoek gaat naar een carrière. Het auditieproces duurde de hele zomer. Daarna hoorde ik pas dat ik erbij zat en was natuurlijk ontzettend blij."

Lijkt de rol van Neil een beetje op jezelf?
"Op sommige punten wel ja. Ik ben een heel gedreven persoon en dat is Neil ook. Fame gaat over jongeren die koste wat het kost iets willen bereiken. Ze komen naar school omdat ze nergens anders hun draai kunnen vinden, terwijl ze wel talent, ambities en een droom hebben. Ik vind het erg belangrijk dat je een passie hebt met datgene wat je doet. Alleen dan bereik je het succes waar je naar streeft!"

Wat was het meest onvergetelijke van je rol in Fame?
"Dat ik kon werken met grote talenten als Kelsey Grammar, Megan Mullaly en Bebe Neuwirth. Dankzij Fame heb ik met grote acteurs ervaringen kunnen delen en heel veel geleerd over de business: zoals schrijven en dirigeren. Ik vond het geweldig om deel uit te mogen maken van zo'n belangrijk project. Een film die vast wereldwijd heel veel belangstellenden naar de bioscoop zal trekken."

Wat zijn jouw verdere plannen?
"Ik heb pas een pilot voor MTV gedaan onder de naam Hard Times. Verder ben ik hard bezig met het uitzoeken van interessante toekomstige rollen en werk ik momenteel aan een eigen script van een film die ik binnenkort hoop uit te brengen. Ik ga me de komende tijd zeker niet vervelen!"

Lees ook het interview met de vrouwelijke hoofdrolspeelster in Fame: Naturi Naughton.