DVD: 't Vrije Schaep

Media door Krista

De groep lijkt een zomer vol lol tegemoet te gaan. Maar schijn bedriegt...

Kootje de Beer (Pierre Bokma) heeft afscheid genomen van zijn café 't Schaep met de 5 Pooten en koopt een camping aan de Noordzee. Hij is toe aan iets nieuws en zoekt zijn heil aan het strand. Zijn trouwe maat Lukas (Marc-Marie Huijbregts) gaat natuurlijk met hem mee, al ziet hij zijn rol op de camping toch duidelijk anders dan Kootje voor ogen had. Al snel hebben ze ruzie over vanalles en doet Marc-Marie Huijbregts waar hij goed in is: een prachtige, zielige piepstem opzetten. Maar Lukas is niet de enige die Kootje volgt naar de camping. Ook Huib (Laus Steenbeeke) en de inmiddels zwangere Greet (Bianca Krijgsman), Riek (Jenny Arean), Arie (Ton Kas) en opoe Withof (Carry Tefsen) nemen hun intrek in een van de caravans van 't Vrije Schaep.

Iedereen vindt zijn eigen weg op de camping om Kootje zoveel mogelijk te helpen, maar toch mist er iets. Of, beter, iemand: Kootjes grote liefde Doortje (Loes Luca). Lukas is de enige die nog contact met haar heeft. Door zit in het zonnige Spanje waar ze 'gelukkig' is met een ander. Maar wanneer ze opvangt dat haar ex het naar zijn zin heeft met andere vrouwen, weet ze niet hoe snel ze weer naar Nederland moet komen. Eenmaal op de camping begint het ik-wil-je-wel-maar-ik-durf-niet-spel tussen Kootje en Door.

Vervolgens is Lena 'gezelluuug' (Georgina Verbaan) de enige die nog ontbreekt. Nadat zij door Arie achter de ramen op de Wallen wordt gesignaleerd, maakt de Amsterdamse roddelpers overuren. Gelukkig komt Lena alles uitleggen en blijft ze hangen op de camping, waar ze haar hart zal verliezen aan wel een heel bijzondere campinggast.

De zomer voor de kroegbaas uit de Jordaan en zijn trouwe klanten is een zomer vol liefde, zon, jaloezie, onrust en een hoop ontzettend leuke liedjes. Zo komen Dokter Bernhard van Ron Brandsteder en Bonnie St. Claire, Amsterdams Parfum van Jenny Arean en Een man mag niet huilen van Jacques Herb langs.

Naast de vaste cast worden er gastrollen gespeeld door niemand minder dan Cas Jansen, Annet Malherbe, Hans Kesting en Penny de Jager.

Ik moet zeggen dat ik ontzettend heb genoten van 't Vrije Schaep, ondanks dat ik de originele versie en het eerste seizoen nooit heb gezien. Je zit er zo in en de manier waarop deze mensen met elkaar omgaan, wat herkenbaar en aandoenlijk tegelijk is, maakt het dat je hen gelijk in je hart sluit. De dagelijkse ruzies, de onschuldige leugentjes om bestwil, het kattenkwaad en de vriendschap tussen deze mensen is de kracht van deze serie. Ik kan niet wachten op een nieuw seizoen, want dat ga ik zeker weten volgen!

't Vrije Schaep
Regie: Norbert ter Hall, Pieter van Rijn
EAN: 8711983493292
Prijs: 24,99