DVD: Fool's Gold

Media door Marieke_B

Ondanks dat ik in de bioscoop niet zo heel erg onder de indruk was van Fool's Gold, wilde ik hem op dvd nog wel een keertje zien. Vaak zijn dit soort films namelijk toch het leukst als je ze samen met vriendinnen en een boel lekkers bekijkt.

Nog even in het kort
In Fool's Gold is Finn (Matthew) naarstig op zoek naar een oude Spaanse schat, die volgens hem toch echt ergens op de zeebodem moet liggen. Zijn leven is echter één grote bende: zijn vrouw Tess (Kate) is bij hem weg en zijn boot, waarmee hij de schat van de bodem zou moeten halen, is lek en gezonken. Tess heeft inmiddels haar leven weer op de rails en werkt op een groot jacht van een miljardair. Als Finn de ultieme tip krijgt over de plek waar de schat zou moeten liggen, overtuigt hij Tess én de miljardair met zijn hippe dochter om hem te helpen bij de zoektocht. Dit gaat echter niet zonder slag of stoot: Finns oude leermeester Moe Fitch zit er ook achteraan!

En?
Een tweede keer kijken was toch een goed idee. Natuurlijk is het nog steeds geen diepgaande film, maar het blijft leuk vermaak. Zeker omdat Matthew een groot deel van de film met ontbloot bovenlijf rondloopt: als meiden onder elkaar is dat natuurlijk smikkelen en smullen! Verder vind ik Kate een ontzettend leuke vrouw en is zij samen met Matthew een heel leuk (acteurs)koppel. De verhaallijn is dun, de grappen soms te flauw, maar door de tropische setting van de film krijg je spontaan zin om een tripje naar de Caribbean te boeken. Zeker nu het hier in ons eigen landje somber gesteld is met de weersverwachtingen. Kortom: Fool's Gold werkt sfeerverhogend!

Extra's
- Fool's Gold: Flirting with adventure
- de chemie tussen twee charmante moderne sterren
- bloopers

Fool's Gold
Regie: Andy Tennant
EAN: 7321916139992
Prijs: 22,99