Het diva-gedrag van Mariah Carey

Media door Esther

Met de dag dat de celebrities hun 'simpele' baantjes achter zich hebben gelaten toen ze doorbraken, begon een nieuw tijdperk. Eentje van succes, absurde geldbedragen en een hoop fans die schreeuwen, huilen en in hun broek plassen als ze een blik van je opvangen. Natuurlijk is het lastig om in zo’n situatie met beide pootjes op de grond te blijven staan, maar sommige celebrities laten het wel heel ver komen met hun diva-gedrag. Neem nou Mariah Carey...

Iedereen die weleens naar Hart van Nederland heeft gekeken weet dat Mariah Carey de koningin der diva's is. Maar dat de lijst met bizarre acties zó lang was, had waarschijnlijk niemand verwacht!

 • Als Mariah uit eten gaat, brengt ze altijd elf bodyguards mee, die de tafels om haar heen bezetten. Op die manier kan ze dineren zonder dat andere gasten haar zien eten.
 • Toen Mariah ooit een signeersessie had, liet ze een antieke tafel met zijden kleed ter waarde van 50.000 pond vanuit New York invliegen, om op te signeren. Ze zat op een troon van duizend dollar en was omringd door rozen en vlinders.
 • Toen Mariah ooit tot drie uur ‘s nachts uitging, skipte ze de volgende dag een radio-interview, omdat ze ‘geen ochtendmens is’.
 • Toen Mariah ooit logeerde in het Claridge's Hotel in Londen, waren er problemen. Haar gevolg van vier auto's hadden niet de mogelijkheid om op minder dan vijfhonderd meter van het hotel te parkeren. Verder werd elk penthouse in hetzelfde hotel afgehuurd, zodat het nachtegaaltje absoluut zeker was van privacy en gemak. Mariah bracht vijftien man aan personeel mee, waaronder bodyguards, stylisten, kappers en managers.
 • Het meest bizarre moment was misschien nog wel toen madame in 2005 incheckte in Hotel Baglioni in Londen. Om twee uur ‘s nachts arriveerde haar team om te checken of alles in orde was voor Mariahs aankomst. In de tussentijd werd Mariah zelf rondgereden in haar limousine. Ze wilde haar entree pas maken toen het hotel een rode loper had uitgerold, met aan weerskanten brandende kaarsen. Dat het personeel van Baglioni gewillig was om mee te werken, is een ding dat zeker is: Mariah had namelijk vijftien kamers à twintigduizend pond per nacht afgehuurd.


 • Toen Mariah een rol in de low-budget film Tennessee accepteerde, betekende dat ook dat Mariah low-budget moest reizen. Economy Class dus, in plaats van een privéjet. Ze ging daarmee akkoord... En kocht alle Economy Class-tickets van haar vlucht op. Duidelijk gesteld op haar privacy, die Mariah.
 • Mariahs Jack Russell terrier Jack verplaatst zich via privéjet óf Mercedes met chauffeur.
 • In Parijs kwam Mariah ooit drie uur te laat bij een persconferentie, waardoor bijna alle media al vertrokken waren. Ze bleef, toen ze er eenmaal was, minder dan een half uur.
 • Mariah heeft personeel om haar drinken vast te houden, zodat ze een slokje kan nemen. Ze drinkt overigens alleen uit rietjes.
 • Toen Mariah haar single Shake it Off opnam werd ze rondgedragen op de set, omdat ze dankzij haar schoenen pijnlijke voeten had. 
 • Ze kwam ooit negentig minuten te laat aan bij de Capital Radio Awards, omdat haar nagel gebroken was.


 • Mariah heeft al vijftien jaar geen gebruik gemaakt van het openbaar vervoer.“I hate the bus! I’ve already been on the bus, I don’t need to go back on the bus.”
 • Mariah heeft vier gigantische walk-in closets, waarvan één speciaal voor haar lingerie en één voor haar schoenen. De grootste van de vier is groot genoeg om als kleedkamer voor Mariah en haar stylisten gebruikt te worden. Ze zei hierover het volgende: “The closets are a big part of my life. It sounds obsessive – but they are pretty fabulous."
 • De zangeres slaapt in een kamer met de luchtvochtigheid van een tropisch regenwoud, om haar stembanden in topconditie te houden. In haar slaapkamer staan twintig luchtbevochtigers, en het plafond loopt schuin af, zodat het water niet op haar gezicht kan vallen.
 • Mariah draagt te allen tijde hoge hakken. Ze is zelfs een keer op stiletto’s gespot toen ze thuis aan het trainen was. Haar reactie hierop: “I can’t wear flat shoes, my feet repel them.”
 • Mevrouw weigert haar leeftijd onder ogen te zien en zegt daarover het volgende. “Honestly, I don’t even have birthdays. I call them anniversaries. It really is about how young you feel. I’m eternally twelve, and that twelve-year-old inside me is an eternal optimist.”


Nou, respect voor de mensen die het bij haar uithouden! Wat vind jij van dit diva-gedrag?