ZePapa: Vijfsterrenhotel

Kinderen door David
Sinds een paar maanden hebben we een permanente gast mogen verwelkomen. Ze heeft voor onbepaalde tijd een kamer gereserveerd en uiteraard all in. Het mag niets kosten, maar ze verwacht excellente service van het tweekoppig personeel. 
 
Sanne
Haar naam is Sanne. Op het eerste gezicht is ze een vriendelijk, tevreden en sympathiek persoon, maar ze eist absolute scherpte van haar omgeving. Ze is een voorstander van directe communicatie waarbij haar gemoedstoestand gelijk helder is. Hierdoor geeft ze haar personeel de vrijheid zelf met ideeën te komen. Zij bekleedt op zo?n moment een jurerende rol en geeft op primitieve wijze kritiek waar Henkjan Smits en Simon Cowell nog lering uit kunnen trekken.
 

Straffen en belonen

Bij het inchecken is er een straf- en beloningsstructuur ingevoerd. Meerdere malen per dag zijn er evaluatiemomenten. Bij elk moment van verslapping volgt direct een reprimande. Meest van tijd in vocale vorm, maar bij echt falen wordt het vervelende stuk plastic rond haar middel gevuld met een substantie waar vooral de mannelijke bediende niet vrolijk van wordt. De kleur en geur willen nogal eens verschillen en geeft vermoedelijk de ernst van het falen aan. Bij goed functioneren kan het personeel rekenen op een breed lachende, druk bewegende  en plezierig geluidmakende dame.

 
Het scoremodel in het kort ziet er als volgt uit.
 
Score  Waardering Reactie
1  Onacceptabel Huilen, schreeuwen, ontlasten
2  Beneden verwachting Treurig gezicht met piepende geluiden
3  Volgens verwachting Neutraal gezichtsexpressie, geen reactie
4  Boven verwachting Glimlachen met optioneel wat geluidjes
5  Ruim boven verwachting Schaterlachen met wilde armgebaren 
 
Ze geeft hiermee een signaal naar haar mensen dat het beter moet op verschillende vlakken. 
 
Keuken
De keuken laat nogal eens te wensen over. Meestal is de bediening te laat en de hoeveelheid te weinig. De menukaart wordt per week uitgebreider, maar kan niet altijd rekenen op de goedkeuring van mevrouw. De worteltjes bijvoorbeeld, worden met een vies gezicht begroet en met dezelfde gang er weer uitgegooid. Aan de andere kant is het fruit in de vorm van gepureerde banaan, peer en appel een delicatesse en kan telkens rekenen op luid gejuich met enthousiaste armgebaren. De flessen melk worden zo snel mogelijk naar binnen gewerkt alsof het elk moment afgepakt kan worden. Het ongegeneerd boeren erna wordt hier, net zoals in andere culturen, als een compliment beschouwd.
 
Animatie
Ook het animatieteam moet vorderingen gaan maken. Waar in het begin een hoge toon al een glimlach kon veroorzaken moet er nu toch wel wat meer gedaan worden om de kleine diva tot tevredenheid te stemmen. Het zwembad is geweldig, maar het moet allemaal wel volgens haar plan en niet te lang duren. De ochtendgym is een succes maar ook daar zal het scala aan apparatuur en oefeningen uitgebreid moeten worden.  
 
Succesvolle samenwerking
Al met al zijn beide partijen tevreden over de samenwerking tot zover. De technische staf heeft aangegeven dolgraag verder te willen in deze samenstelling en dat gevoel is vermoedelijk wederzijds. Gelukkig is slapen één van haar grootste hobby?s. Het geeft het personeel rust en voldoende ruimte om over verbeteringen na te denken.  
 
Innovatie zal het woord in 2012 worden, want de smile op haar gezicht blijft toch het ultieme doel!
________________________________________________________________________________________

David is onze nieuwe ZePapa-columnist en vader van Sanne, een baby van een paar maanden oud. Hij is samen met zijn vriendin Jennifer begonnen aan een lange reis met poepluiers, babyvakanties, aandachtspannes van een kind, en meer van die clichés. De wereld die altijd zo ver weg leek, is nu toch echt begonnen.

Met het schrijven van deze maandelijkse columns probeert hij de gebeurtenissen met wat humor te relativeren en zijn hoofd boven water te houden in deze nieuwe, bijzondere wereld!