Nieuwe vrouwenseries

Media door Stephanie
Seizoensfinales van tv-series: we worden er niet blij van. Dit betekent namelijk vier maanden wachten en de nodige ontwenningsverschijnselen. Goedmakertje van de zenders? Nieuwe series voor het volgende seizoen!

The Carrie Diaries

Deze serie is gebaseerd op Candace Bushnell?s gelijknamige boek. Verwacht een jonge Carrie Bradshaw in de booming '80?s. Over haar laatste jaar op de middelbare school, het begin van haar schrijfcarrière, kalverliefde en de modieuze uitspattingen van het stijlicoon in wording. Maar het belangrijkste: haar verhuizing naar The Big Apple. Met AnnaSophia Robb in de rol van de jonge Carrie. Leuk feitje: de serie wordt geproduceerd door de makers van Gossip Girl.

Made in Jersey
De van origine Italiaanse Martina Garretti (Janet Montgomery) verruilt New Jersey voor een baan bij een succesvol advocatenkantoor in Manhatten. Hier probeert ze de balans te vinden tussen de verdediging van haar cliënten en die van haar plek binnen het bedrijf. Tussen haar rijke collega?s is de middle class Martina namelijk de underdog. Maar door haar ?Street-smarts? en gedrevenheid vormt de jonge advocate gedegen concurrentie. Verder met: Erin Cummings, Toni Trucks en Kyle MacLachlan.
 
Beauty and the Beast
Het welbekende sprookje Belle en het Beest is in deze nieuwe serie in een eigentijds jasje gestoken. Rechercheur Catherine (Kristin Kreuk) was negen jaar geleden niet alleen getuige van de moord op haar moeder, maar ook op die van de daders. Een vliegensvlugge vergelding door een mysterieuze, beestachtige man. Na jarenlang zoeken achterhaalt Catherine dat Vincent Koslow (Jay Ryan) het Beest is. Hij blijkt een overlevende van een mislukt militair experiment, met een geheim bestaan als superheld.

The Mindy project
De single arts Mindy Lahiri (Mindy Kaling) heeft binnen de behandelkamer alles op een rijtje, maar daarbuiten verre van. Ze probeert de perfecte vrouw te belichamen en is naarstig op zoek naar haar droomman en een happy end. Een lastige opdracht, ook al waagt de grappige Mindy zich aan genoeg blind dates en afspraakjes met knappe doktoren. De serie is overgoten met een Bridget Jones-achtig sausje en wordt bestempeld als Sex and the City meets Grey?s Anatomy.
 
Nashville
Dat de wereld van de sterren een harde is, wordt bewezen in dit nieuwe muzikale drama. De legendarische countryzangeres Rayna James (Connie Britton) verliest aan populariteit. Om voor promotie te zorgen, wordt ze door haar producers gedwongen om met opkomend tienertalent Juliette Barnes (Hayden Panettiere) op tournee te gaan. Beide zangeressen hebben een doel voor ogen en zijn niet van plan om die zomaar op te geven. Ook te zien: eyecandy?s Charles Esten en Eric Close.

Al deze series zijn voorlopig (binnenkort) alleen nog in Amerika te zien (of te downloaden, óf via de aanschaf van een speciaal abonnement), maar je weet hoe het gaat met succesvolle Amerikaanse series: die zijn gelukkig binnen no time ook in Nederland op de buis. Dus verheug je maar vast op deze fijne nieuwe series!

Wat is jouw favoriete vrouwenserie?