De flauwste kantoorgrappen

Werk & studie door Karin
*Gaaaaaap!* Zit je je weer eens te vervelen op kantoor en heb je Ze.nl al 35 keer gecheckt vandaag? Tijd voor leven in de brouwerij met wat flauwe kantoorhumor! Hier de leukste kantoorgrappen om je collega?s in de zeik te nemen?

Meneer de Leeuw
Een klassiekertje onder de flauwe kantoorgrappen, maar genoeg net-afgestudeerden die deze grap nog niet kennen. Schrijf op een post-it aan je collega dat ene meneer de Leeuw of mevrouw de Beer heeft gebeld voor hem of haar als hij/zij terugkomt uit een vergadering of van de wc. Belangrijk: schrijf ook het nummer erbij. Als je collega ?terugbelt? blijkt hij of zij verbonden te zijn met dierenpark Emmen? Muhaha!

Computer troubles
Met computers kun je heel wat leuke geintjes uithalen. Je kunt bijvoorbeeld de muisknoppen omzetten of het beeldscherm ondersteboven zetten (vaak via CTRL, ALT en pijltje naar boven). Of plak een klein papiertje over het rode lampje onder de muis, dan doet hij het namelijk niet. Ook kun je een extra muis aansluiten op de pc van je collega (als hij/zij naast/tegenover je zit) en deze op de grond leggen. Af en toe tegen trappen, en je collega flipt ?m binnen no time. Maar het állergrappigste is om een printscreen te maken van het bureaublad, de pictogrammen van de achtergrond te verbergen en de printscreen op te slaan als bureaublad. Hilarisch als je collega probeert haar snelkoppelingen probeert aan te klikken, maar er niks gebeurt!


Auto verplaatsen
Heeft je collega de autosleutels van haar of zijn leaseauto op het bureau liggen? De hoogste tijd om daar gebruik van te maken. ?Leen? de auto en verplaats ?m naar de andere kant van de parkeerplaats. Wat zal hij of zij om 5 uur raar opkijken als die leasebak niet meer op z'n plek staat. Maarreuh? rijd geen schade hè, dan is het niet meer leuk.

Buiten dienst
Plak een briefje met ?buiten dienst? op de lift en/of op het koffiezetapparaat. Heerlijk om al die chagrijnige hoofden te aanschouwen op maandagochtend?

Liefdesverklaring
Als je collega van haar plek is en haar computer niet heeft gelocked, stuur dan een mail namens haar naar de baas. Of hij een keer met haar uit wil. Altijd leuk.

Paperclips
Neem een wit A-4tje en schuif daar een grote paperclip op. Maak flink wat kopieën hiervan en stop deze op diverse plekken in de papiervoorraad van de printer. Printjes/kopieën waarvan het lijkt of er een paperclip op zit? Gegarandeerde verwarring!


Mailings
Mail dat door de kredietcrisis de prijzen in de kantine twee keer zo hoog geworden zijn. Gegarandeerd iedereen in rep en roer en tijdens de lunchtijd blijkt er niks aan de hand. Of kondig aan dat er vanaf nu elke dag een tascontrole komt wegens de grote toename van diefstal van pennen en memoblokjes. Nog meer? Stuur een mail dat vanwege het mooie weer er in de lunchpauze een ijscokraam voor de deur van het pand staat en iedereen een ijsje van de baas krijgt. En bekijk vooral de teleurgestelde gezichten als blijkt dat het een grap is. De grootste commotie krijg je ongetwijfeld met een mail of iedereen zijn mobiele telefoon van de zaak vanmiddag wil inleveren bij de personeelsadministratie vanwege de crisis. Of de sleutel van zijn of haar leaseauto, ook een goeie.

Haal jij weleens flauwe kantoorgrappen uit? Of heb jij nog een goede grap?