De nieuwe Gangnam Style van PSY: Gentleman

Media door Marleen_S
Je werd er mee doodgegooid: de wereldwijde hit Gangnam Style van rapper PSY. De Koreaanse zanger dook opnieuw de studio in met als resultaat zijn nieuwe nummer Gentleman. En uiteraard hoort er weer een heel apart dansje bij?

 
Ineens stond het hele internet er vol mee. Zanger PSY liet de wereld zien wat hij in huis had met zijn nummer 1-hit Gangnam Style. En dat waren niet zijn zwoele stem en zijn good looks. Iedereen wilde maar één ding: de lasso-dansmove meedansen!

 
Dat bleek nog een behoorlijke kluif. Hele tutorials werden eraan gewijd om het dansje aan te leren. Niet alleen het deuntje was aanstekelijk, als je de bewegingen eenmaal kon, was je urenlang bezig. Tot grote ergenis van iedereen in de kroeg waar het nummer keer op keer voorbij kwam. 
 
Een echte heer
Het iconische gehups van Gangnam Style maakt nu plaats voor een simpelere variant. Want in de nieuwe videoclip van PSY blijft het dit keer bij wat rustig heen en weer gewieg met de heupen. Gelukkig (?) kunnen wij er nu van meegenieten, want ook in Nederland is het nummer online gegaan.
 
Waar de hit to be van PSY dit keer over gaat? Als we het refrein mogen geloven, is de zanger een echte 'mother father' gentleman. Maar aan zijn acties in het nummer te zien, is dit compleet het tegenovergestelde. Een scheet laten in iemands gezicht -iel!- , stoelen wegtrekken en rotzooi trappen in de sportschool. Kijk en oordeel zelf.

 
Wat denk jij, wordt 'Gentleman' weer zo?n hit als 'Gangnam Style'? Kortom: yay or nay?