Thirty-love: Lomperik

Single & daten door Ilse
Twee weken geleden kreeg ik een mail van VillaVibes, de organisatie waarmee ik ook op skireis was, dit keer met verleidelijke plaatjes van een singlereis naar een tropisch eiland. Er waren nog twee laatste plaatsen en ik vroeg Hannah om mee te gaan.
 
“Joh, Han, waarom niet, dat wordt toch lachen?” Ze aarzelde. Uiteindelijk wist ik haar over te halen met een joviaal: “Met z'n tweeën is sowieso leuk en wie weet wie we nog tegenkomen.” Gelukkig begreep ze meteen dat ik daarmee niet doelde op het scoren van die ene leuke man. Zoals iedereen weet maak je op singlereizen vooral nieuwe vriendinnen.
 
Twee weken later zitten we met nieuwe bikini’s in het vlieghuig. Eenmaal aangekomen en ingecheckt in het hotel gaan we met 'de groep' naar een leuke kroeg. “Ik ben Harmen”, zegt een prettig uitziende man, “wat drinken jullie?” Als hij naar de bar loopt stoot ik Hannah aan. Dit zou weleens een hele leuke vakantie kunnen worden. Een uur later vraagt groepsgenoot Pieter waar Harmen en ik elkaar van kennen. Nergens van dus, maar zo lijkt het blijkbaar wel. “We zijn hier niet voor de mannen, hè, weet je nog?”, zegt Hannah waarschuwend. Lachend lopen we samen terug naar onze kamer.
 
 
De volgende ochtend lijkt het een eeuwigheid te duren voordat Harmen aan het zwembad verschijnt. Zonder enige gene legt hij zijn handdoek op het ligbed naast het mijne en babbelt met hetzelfde gemak van gisteravond door. Hij meldt zelfs dat hij 'zijn plekje' wel gevonden heeft. Hij is echt leuk en ontspannen en zijn armen zijn precies genoeg gespierd om mooi te zijn.
 
Op het openluchtfeest die avond danst de hele groep vol overgave op de aanstekelijke muziek. Steeds zie ik het lachende gezicht van Harmen en al snel hebben we alleen oog voor elkaar. Hannah is stilletjes vertrokken en ik stel ook voor om huiswaarts te gaan. “Ah, Frederique, niet zo ongezellig, ik haal nog een laatste Mojito voor je!” “Tja, dan moet je me wel ondersteunen op de terugweg naar het hotel”, zeg ik vol zelfvertrouwen. We weten inmers beiden wel hoe dit af gaat lopen. Na het proosten voel ik zijn hand bevestigend op mijn rug. 
 
Nog geen uur later eindigt die ondersteunde thuisreis op de loungebank bij het zwembad. Ik kijk in zijn mooie bruine ogen en de eerste zoen is een feit.
 
Toch spannend, de volgende ochtend aan het ontbijt, hoewel het met zo'n relaxte vent wel los zal lopen. Als hij uiteindelijk verschijnt, gaat hij aan een ander tafeltje zitten en begroet me niet eens. “Wat relaxed”, zeg ik tegen Hannah. “Hij wil natuurlijk niet dat de hele groep weet dat er tussen ons iets aan het opbloeien is.”
 
Bij het zwembad gooi ik mijn omslagdoek op het ligbed naast me. Als ik Harmen zie aankomen wuif ik enthousiast. Maar hij zwaait terug en gaat dan resoluut naast die gezellige blonde dame uit Brabant liggen. Was ik het toch bijna vergeten, zeg. Maar inderdaad: op singlereis maak je vooral nieuwe vriendinnen.

Lees ook de vorige Thirty-love columns!Thirty-love is de blog van Frederique Hoogerdoel, single, dertig-plus, advocate, woonachtig in Utrecht, verknocht aan haar beste vriendin Carien, ook single, stewardess en wonend in Amsterdam. Samen zoeken ze hun weg in de verwarrende wereld van het dertigers-daten. Daarbij worden ze gesteund en geplaagd door hun gesettelde vriendinnen met kinderen, die ze er soms ongewild op wijzen dat de wereld onherroepelijk veranderd is sinds ze twintig waren.

De blog geeft lezers de kans om mee te leven met Frederique, hoofdpersoon van 30-love, de roman die in november 2013 uitkomt. Meer Frederique? Kijk op thirty-love.nl en facebook.com/thirtylove. Frederique is gecreëerd door schrijfster Ilse Nelemans.