Oude series die je (weer) moet gaan kijken

Media door Rosanne
Het is tijd om de pareltjes van vroeger te (her)ontdekken in serieland. En het grootste voordeel is dat de meesten al zijn afgelopen zodat je lekker kunt bingewatchen. Ideaal voor het weekend of tijdens je vakantie.

Deze vijftien gouwe ouwe toppers zijn het kijken meer dan waard. 

Friends

Friends draait om een groep van zes vrienden; Rachel Green, Ross Geller, Monica Geller, Chandler Bing, Joey Tribbiani en Phoebe Buffay. De zes twintigers wonen en werken in Manhattan, New York.Gilmore Girls

Een serie van die draait om de relatie tussen een single moeder en haar tienerdochter uit Stars Hollow, Connecticut.

Charmed

Een serie over de drie heksen zussen Piper, Phoebe en Prue. Samen bestrijden ze het kwaad met hun superpowers.

Xena: Warrior Princess

De grote strijdster Xena vocht altijd voor het kwade, maar wil nu haar verleden goedmaken door het goede te doen. Dat blijkt alleen lastiger dan dat ze gedacht had.

Buffy The Vampire Slayer

Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) is een door het lot uitverkoren geboren Slayer, een meisje met bovennatuurlijke krachten dat de menselijke hoop vormt tegen de krachten van het kwaad.


Dallas

De serie draait om de familie Ewing, die haar fortuin had gemaakt in de olie-industrie. Maar daar komen ook duistere zaken bij kijken. Het is niet alleen maar goud dat blinkt in Dallas.

Murder, She Wrote

Murder, She Wrote is een Amerikaanse detectiveserie met in de hoofdrol Jessica Fletcher, een detectiveschrijfster die regelmatig een moord op haar pad vindt en die dan oplost.

Bewitched

Samantha is getrouwd met Darrin. Op zich geen probleem maar Samantha is niet zomaar een vrouw, maar een heks! Dat levert nogal wat moeilijkheden op voor het stel en het helpt ook al niet dat Sams moeder (ook heks) Darrin totaal niet ziet zitten.

The X-files

Mulder en Scully krijgen van de FBI de onverklaarbare zaken op hun bordje om op te lossen. De zogenoemde X-Files.

Prison Break

Lincon Burrows zit onterecht in een dodencel en zijn broer Michael Scofield ziet maar één manier om hem te redden. Hij laat zichzelf oppakken en wil zijn broer uitbreken/


Desperate housewives

Over een paar vriendinnen die in een ogenschijnlijk nette Amerikaanse buitenwijk wonen. Het verhaal wordt verteld door hun overleden buurvrouw en laat zien dat er veel meer speelt dan de buitenkant doet vermoeden.

24

24 speelt zich af in "real time". Elk seizoen duurt 24 uur en is een periode uit het leven van federaal agent Jack Bauer waarin hij terroristische aanslagen probeert te voorkomen.  

One Tree Hill

Tree Hill is een kleine stad. Misschien te klein voor de halfbroers Nathan en Lucas Scott, die dezelfde vader delen maar twee heel verschillende levens. Nathan is de gouden jongen, Lucas de verlaten onwettige zoon - en nu zijn ze allebei lid van hetzelfde basketbalteam.

Sex and the City

Vier vriendinnen die stuk voor stuk heel anders zijn, delen lief en leed met elkaar in New York City. Het draait zoals de naam al doet vermoeden voornamelijk om seks en daten. Maar eigenlijk heeft deze serie geen introductie nodig, toch ladies?

Gossip Girl

Een aantal rijke tieners leven in de Upper East Side in New York en zijn net bezig met afstuderen. Daar draait het alleen totaal niet om. Wie gaat met wie naar prom en wie heeft het meeste geld?

Welke series zou jij aanraden?