Seks & relaties / Single & daten
Single & daten

6 tekenen dat je een ongemakkelijke flirt bent

Een verleidelijke glimlach hier, een stout grapje daar. Voor de één is flirten heel normaal, maar voor jou is het een ware hindernis. Jij bent er gewoon niet handig in. Wat de ongemakkelijke flirter kenmerkt? Je leest het hier!

Elke andere vrouw op aarde weet precies wat ze moet zeggen, hoe ze moet bewegen en hoe ze moet kijken. Jij daarentegen staat er een beetje ongemakkelijk bij en hoopt dat niemand zijn flirtreceptuur op jouw loslaat. Want ja, wat moet je dán doen? Het idee alleen al. Jij bent nu eenmaal een beetje socially awkward wanneer het om de andere sekse gaat. Wanneer je probeert te flirten, gaat dat dan ook niet van het leien dakje. En dat resulteert in het volgende!

Je gaat raar lachen
Wanneer een knappe vent je een complimentje geeft, produceer je een geluid dat een baby zeeleeuw maakt als hij zijn moeder kwijt is. De rare giechel die uit je keel komt, kun je gewoon niet onder bedwang houden. Een gniffelende 14-jarige lijkt ontzettend volwassen vergeleken met jou.


Je ontwijkt ‘m
Je hebt geen idee wat je moet doen als iemand jou probeert te versieren. Hoe knap 'ie ook is, je kunt je gewoon niet normaal gedragen. Wat jij daarom doet? Je ontwijkt de beste man. Zodra hij een praatje met je aanknoopt, moet je opeens heel nodig naar de wc. Geen contact is beter dan ongemakkelijk contact, is jouw credo op zo’n moment.

Je krijgt een kop als een boei
En wanneer je niet gillend wegrent wanneer je crush op je afgestapt, dan krijgt je hoofd wel de kleur van een tomaat. Dat is overigens niet het enige symptoom waar jij last van hebt. De rode vlekken komen tevoorschijn en, wat minstens net zo erg is, je begint te zweten als een otter.

Je hersenen houden ermee op
Je maakt rare grapjes die in je hoofd heel goed klinken, maar des te vreemd op het moment dat ze je mond verlaten. Oh my, tenenkrommend. Wanneer je naar de wc gaat om jezelf even terug te trekken, kun je jezelf wel voor je hoofd slaan.


Je verliest spontaan je spraakvermogen
Er bevindt zich een soort kortsluiting plaats in je linker hersenkwab en een soortgelijk proces bevindt zich ook plaats aan de andere kant waardoor jij plotseling niet meer normaal kunt functioneren. Zijn openvraag beantwoord je met een zenuwachtig lachje en wanneer je sexy aan je cocktail wilt nippen, schiet het rietje in je neusgat. Sexy heur...

Sociale skills heb je plotseling niet meer
Een praatje op gang houden, lukt je normaal zo goed maar wanneer er een leuke man in het spel is niet meer. Al snel valt het gesprek stil en jij probeert angstvallig snel deze stilte te vullen met een ongemakkelijke vraag of opmerking. “Wat is je favoriete kleur?”, “Wat een rotweer hè?” en “Wat is je lievelings eten?” is een greep vragen uit je flirtrepertoire.

Wat is jouw meest ongemakkelijke flirtmoment?