Dit zijn de raarste banen ter wereld

Werk & studie door Anniek
Wat wilde jij worden toen je tien jaar oud was? Lerares, dierenarts of verpleegster? Of toch liever golfbalduiker, vogelverschrikker of okselgeurtester? Het is geen grap: dit zijn de meest bizarre (betaalde) banen ter wereld...
 
1. Zeemeermin
Lijkt het jou wel wat om de hele dag in een bak met water rond te spetteren terwijl mensen bewonderend naar je staren? Word dan zeemeermin! In onder andere Amerika en Frankrijk bestaan zogenaamde 'zeemeerminscholen', waar mannen en vrouwen kunnen leren hoe ze zich als zeemeerminnen kunnen gedragen. 
 
De Amerikaanse Stacy McConnell is je al voor gegaan: de 31-jarige vrouw werkt fulltime als zeemeermin in het Weeki Wachee Springs State Park in Florida. Stacy treedt drie keer per dag, zeven dagen per week op voor honderden toeristen. Ze zwaait met haar staart, zwemt op muziek en weet gedurende de hele show een glimlach op haar gezicht te houden. Best knap als je nagaat dat een zeemeerminnenstaart al snel 7 kilo kan wegen en je benen letterlijk aan elkaar bindt. Een aparte baan is het in ieder geval wel.
 
 

 
2. Treinduwer
Dit beroep bestaat natuurlijk in Japan, waar de zin 'vol is vol' niets betekent. In Japan is een trein pas echt vol op het moment dat een professionele treinduwer dat zegt. Treinduwers proppen mensen de trein in, net zolang tot er geen centimeter vrije ruimte meer is. Ons lijkt het verschrikkelijk, maar we waarderen onze eigen NS er wel meer door.
 
3. Beddenwarmer
Ook dit beroep houdt precies in wat de naam suggereert: een beddenwarmer is iemand die je bed voorverwarmt. Deze mensen zijn beschikbaar in hotels in Londen en ze zijn heel gemakkelijk in te schakelen. Het enige wat je hoeft te doen, is naar de hotelreceptie bellen. Zij sturen vijf minuten voordat jij je bed in wilt duiken iemand naar boven om het bed op te warmen. Wij weten niet zeker of het hebben van een vreemde in je bed fijn is, maar je hebt in ieder geval nooit meer een koud bed!
 
4. Eendenleider
Ook deze mensen werken voor hotels. Ze zorgen ervoor dat eenden en ganzen veilig van de straat in de vijvers van het hotel terecht komen. Daarnaast controleren ze ook of de beestjes gezond zijn. Best een belangrijke baan, want hoe leeg en ongezellig zouden die vijvers er anders uitzien? 

5. Kauwgomverwijderaar
Plakte jij vroeger je kauwgom weleens onder de tafels op school? Dan is de kans groot dat een kauwgomverwijderaar 's avonds aan het werk werd gezet om dat plakkerige goedje weg te schrapen. Denk in het vervolg dus aan die arme mensen die met jouw uitgekauwde voedsel te maken krijgen en gooi je kauwgom weg in de prullenbak.
 
6. Schoenenstrijker
Deze baan kan je nog rijk maken ook, want je kunt meer dan 30.000 euro per jaar verdienen! Het enige dat je ervoor hoeft te doen, is de rimpels uit schoenen strijken met behulp van een strijkijzer. Oh, en je hebt er slechts een middelbare schooldiploma voor nodig. Eitje, toch? 
 
7. Knuffelaar
Houd jij van lichamelijk contact en knuffelen? Dan is deze baan echt iets voor jou! Een professionele knuffelaar knuffelt namelijk de hele dag met mensen die het echt even nodig hebben. Je kunt er wel 60 euro per uur mee verdienen en er komt geen seks aan te pas. Klinkt als een prima deal!
 
8. Pollenverzamelaar
Tja, dit behoeft eigenlijk geen uitleg. Je verzamelt pollen van verschillende soorten bomen. That's it.
 
Welk apart beroep lijkt jou leuk?