Lifestyle / Werk & studie
Werk & studie

Geen stress meer: buiten de werkuurtjes zijn mails verboden


Eindelijk, na een tergend lange werkdag plof jij neer op de bank. Er wordt een pizza besteld en een start gemaakt met een flinke Netflixsessie. Opeens word jij bruut verstoord door het gepingel van je mail die op roodgloeiend staat. Arghhh…
 
Sinds er sprake is van een digitale revolutie, bestaat er nog maar een flinterdunne lijn tussen werk en privé. Om werknemers van een digitale burn-out te redden, staat de Franse regering op het punt om te stemmen voor het wettelijke recht om werk gerelateerde e-mails te verbreken tijdens je privétijd. Dat willen wij ook!

 

Eindelijk rust
Door middel van een wetsvoorstel moeten bedrijven met meer dan 50 werknemers de uren aangeven waarbinnen het personeel werk gerelateerde e-mails niet mag lezen of beantwoorden. Vaak gaat het hierbij om de avonden en de weekenden. Wat heerlijk! Eindelijk eens rust. Socialist MP Benoit Hamon vertelde aan de BBC dat werknemers fysiek wel het kantoor verlaten, maar dat hun daadwerkelijke werk gewoon doorgaat. Ze blijven verbonden door de elektronische lijn.

Gelukkiger zonder
Ook bleek dat mensen die zich los kunnen koppelen van werk gerelateerde inhoud op hun smartphones en tablets, zich thuis gelukkiger voelen en ook meer tevreden, enthousiast en efficiënt op het werk zijn. Los van dat vrijwel iedereen achter het wetsvoorstel staat, is er wel enige discussie over het feit of het wel uitvoerbaar zal zijn. Toch staan ook wij achter dit plan! We worden soms doodgegooid met al die mails. Kom maar door met dat wetsvoorstel in Nederland!
 
Zou jij ook wel eens een mail-loze avond willen?