Married At First Sight-Malou deelt boodschap voor de kijkers: "tot nooit meer ziens!"

Media door Jennifer

Married At First Sight is voor Malou en Sarath een ware rollercoaster geweest, zoals Malou het mooi zegt. Niet alleen gingen de emoties alle kanten op, ook kregen ze een hoop kritiek te verduren. Dat terwijl ze eigenlijk gewoon enorm hebben geworsteld met zichzelf. Gelukkig voor met name Malou is het eindgesprek inmiddels geweest en zit het avontuur erop. En dat einde van hun MAFS-avontuur vindt ze een goed moment om nog even een ietwat snerende boodschap te delen met de kritische kijkers. Oei!

Malou en Sarath in Married At First Sight

Na het koppelsdiner in Married At First Sight is het al direct honderd procent zeker: Malou en Sarath gaan scheiden. Iets wat overigens iedereen wel heeft zien aankomen. De match lijkt namelijk vanaf begin af aan gedoemd te mislukken. Ze krijgen ook binnen no time kritiek van tv-kijkers over zich heen en dan met name Malou, die onder meer bitchy wordt genoemd. Na het koppelsdiner hebben de twee inderdaad geen contact meer met elkaar. Gelukkig kunnen ze zich allebei achteraf uitleven in een sport: hij met padel en zij met kickboksen. Sport is natuurlijk een prima manier om met lastige emoties om te gaan. *wink* Sarath sport dan trouwens wel met vrienden, waardoor hij ook even kan napraten met bekenden over zijn Married At First Sight-avontuur. "Ik zie wel een stijgende lijn, toch?" vraagt Sarath aan hen over zijn sportprestaties, waarop een vriend reageert: "Ja, daarin wel. Maar in de liefde, jongen..." Sarath begint te lachen. Al snapt hij vervolgens niet goed waarom, want eigenlijk is het wel "bedroevend". "Zelfs de wetenschap heeft het niet voor elkaar gekregen," reageert hij. Nee, in de liefde is het voor allebei niet gelukt. Maar de twee hebben wel een heleboel geleerd, zo reflecteert Malou in een recente Instagrampost.

Eindgesprek

Zoals gezegd krijgen Sarath en vooral Malou gedurende hun Married At First Sight-avontuur een heleboel kritiek over zich heen. Deze kritiek vindt Malou eigenlijk wel "onnodig", schrijft ze op haar eigen Instagram. In aflevering 18 van het populaire datingprogramma hebben de twee hun eindgesprek en volgens de veelvuldig bekritiseerde deelnemer hebben ze een goed gesprek gevoerd. "Geen gejank, geschreeuw of slachtoffer vs de bitch. Maar een duidelijk verhaal van twee mensen, die totaal anders aan dit avontuur zijn begonnen," aldus Malou.

Tijdens het eindgesprek zegt Sarath ook, dat hij geen spijt heeft van het experiment. Inmiddels heeft hij het "een plek kunnen geven" en kijkt hij terug op een "mooi avontuur". "Ik omarm het [avontuur, red.]. Los van dat het niet is geworden, wat ik in het begin heb gehoopt. Het heeft mij veel meer gebracht," vertelt hij aan presentator Carlo Boszhard en de experts. "Ik ben heel dichtbij mezelf gekomen. Ik ben voor het eerst sinds lange tijd trots op mezelf dat ik hier zit."

Meer op Instagram

"Beiden gekwetst en geleerd"

Malou vertelt op haar beurt, dat ze het erg benauwd kreeg tijdens experiment. Ze heeft naar eigen zeggen het "doorzettingsvermogen van een luipaard". Daarom ging ze continu door tot misselijke momenten aan toe. Al heeft ze ondertussen altijd goed haar gevoel gedeeld met Sarath. Alleen kwamen haar uitingen nooit goed over bij Sarath, zegt ze ook: "Jij deed maar je best, dat benauwt mij gewoon. En alles maar romantiseren. Niks wat ik zei kwam echt over." In haar afscheidsbrief geeft ze aan dat hij voor haar mood swings heeft gezorgd. "Alsof ik een lolly van een kind heb afgepakt, deze weer teruggaf en vervolgens weer afpakte," schrijft ze. Ondertussen had ze de hele tijd respect voor hem, waardoor ze zichzelf zelfs tekortdeed. Dit neemt ze zichzelf kwalijk en ze heeft hier wel van geleerd. Net als Sarath is ook zij dichtbij zichzelf gekomen door het experiment.

Volgens gedragsbioloog Patrick van Veen is het koppel te snel gegaan, zoals Malou ook zegt. Hierdoor werd vooral zij helemaal uitgeput. "Wat ik vooral zie is twee mensen die nog heel erg in een worsteling zitten," zegt hij verder. Desondanks hebben de twee dus wel veel geleerd, iets wat Malou ook schrijft in haar reflecterende Instagrampost. "Beiden gekwetst, geleerd en gaan apart ons leven verder," aldus Malou.

Kritische kijkers

In de afscheidsbrief van Sarath blijft hij wel een stuk vriendelijker naar Malou toe. Zo is hij onder andere blij dat ze altijd eerlijk is geweest. Daarnaast heeft hij dus net zoveel geleerd als zij. "En ik leer nog altijd," leest hij voor. "Maar ik weet nu ook dat dit Sarath is. Dit is wie ik ben met al mijn liefde, enthousiasme en plezier. Ik wil mezelf kunnen zijn. Daardoor kan het tussen ons nooit wat worden." Daar zullen de Married At First Sight-kijkers op socialmediakanaal X waarschijnlijk dolblij mee zijn. Zij blijven namelijk kritisch op vooral Malou, doordat zij als enige nóg meer natrappen geeft in haar brief. Ach... het experiment is nu klaar en wat Malou betreft ligt Married At First Sight voor altijd achter zich. "Doei MAFS," schrijft ze tot slot in haar Instagrampost. "Bedankt voor de les, de mooie mensen die ik hieraan heb overgehouden en tot nooit meer ziens!"

Lees ook: Married At First Sight loopt ten einde: zijn déze MAFS-koppels niet meer bij elkaar?

Beeld: Screenshot uit 'Married At First Sight' RTL / Videoland