Op 22 juli begint Venus retrograde: hier is jouw survival gids

Psyche & spiritualiteit door Maya Luz

Attentie iedereen! Morgen begint een Venus retrograde. Voor de astrologie liefhebber klinkt deze term bekend, maar voor een leek roept het waarschijnlijk vraagtekens op. Wat moet het voor iedereen oproepen? Alarmbellen! Dit is jouw survival gids voor Venus retrograde.

Lees ook: Deze sterrenbeelden zijn echte vroege vogels

Wat is Venus retrograde?

Een retrograde houdt in dat een planeet langzamer is gaan draaien. Vanaf de aarde lijkt het dan alsof de planeet achteruit is gaan draaien, maar dit is niet zo. Wanneer een planeet niet in retrograde is, noemen we dit direct. Om te weten wat voor effect een retrograde heeft, moet je eerst weten hoe een planeet ons beïnvloedt als deze direct is. Venus beïnvloedt onze connecties met anderen, zowel romantisch als platonisch. Het bepaalt bijvoorbeeld hoe je flirt, wat je zoekt in een partner maar ook waar jij genot uit haalt in het leven. Als Venus direct is, merk je dat deze energie werkt in een externe, actie georienteerde manier. Tijdens een retrograde, moedigt de planeet je aan om juist wat meer energie intern te gebruiken. Het is een periode van reflectie op het gebied van relaties, geld, genot en beauty.

Wanneer is Venus retrograde?

Venus zal morgen, op 22 juli retrograde gaan. Dit zal plaatsvinden in het sterrenbeeld Leeuw. In welk sterrenbeeld een retrograde plaatsvindt heeft invloed op welke mensen de retrograde het meest zal beïnvloeden. De retrograde eindigt op 3 september. Dit betekent dus dat de retrograde iets meer dan een maand duurt.

Op wie heeft de retrograde het meeste effect?

Het effect van een retrograde is voor ieder sterrenbeeld anders. Maar het sterrenbeeld waarin dit plaatsvindt zal er het meeste van merken. In dit geval is dat Leeuw. Leeuwen zullen merken dat ze gaan twijfelen aan hun zelfvertrouwen. Afwijzing vat je heel persoonlijk op. Deze retrograde moedigt je aan om hieraan te werken. Venus wil alleen maar dat je weet dat je beter verdient!

Naast Leeuwen worden Stieren, Watermannen en Schorpioenen het meest beïnvloedt door de retrograde. Voor Stieren zal Venus meer focus leggen op onopgeloste conflicten. Watermannen zullen compromissen moeten gaan sluiten deze zomer. Tot slot zullen Schorpioenen nog eens stil moeten staan bij hun carrière en de keuzes die ze hierin maken. Hoe wil jij gezien worden door de wereld?

Zo overleef je Venus retrograde

Om deze retrograde goed door te komen, zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Het eerste ding dat je kunt doen is even een check in met jezelf doen. Reflecteer op de dingen die er spelen in je leven. Focus vooral je aandacht op je liefdesleven, vriendschappen, je relatie met je familie, financiën en je werk/studie. Beoordeel voor jezelf of je tevreden bent met hoe de zaken lopen. Wees niet bang om ontevredenheid te tonen. Zie dit als een wake up call om er iets aan te veranderen. Nu is de tijd om je zaken op orde te krijgen.

Gebruik Venus retrograde verder om je creatieve stem te laten horen. Leeuw is een erg creatief sterrenbeeld. Gebruik dit om je creativiteit de vrije loop te laten. Pak eens een nieuw projectje op of ga verder met dingen waar je al eerder mee bent begonnen maar nooit hebt afgemaakt. Laat je emoties spreken en maak iets dat jouw gevoel reflecteert. Misschien kun je er nu naar kijken vanuit een nieuw perspectief.

Tot slot is het tijdens deze periode goed om na te gaan hoe jij jezelf presenteert naar de wereld. Hoe wil jij overkomen op mensen en wat kun je doen om dat te bereiken. Leeuwen zijn zelfverzekerd en niet bang voor een beetje extra aandacht. Gebruik deze energie en maak het eigen.

Lees ook: Advies nodig? Vraag het aan een van deze sterrenbeelden