Last van menstruatiepijn? Dit kan de pijn verlichten

Sport & gezondheid door Maya Luz

Ugh, ongesteld zijn kan zo ontzettend vervelend zijn. Bloeden, PMS, overal pijn. Vooral die vreselijke menstruatiepijn maakt het af en toe ondragelijk. Heb jij last van menstruatiepijn? Dit zijn de beste manieren om de pijn te verlichten.

Lees ook: Dit zijn vijf manieren waarop jij jouw menstruatie minder vervelend kan maken

Masseer je buik

Je buik masseren is een hele fijne manier om de pijn te verlichten. Vraag je partner of een vriendin om het voor je te doen of doe het zelf. Masseer je onderbuik, zij en je rug als dat kan. Gebruik een essentiële olie om mee te masseren, aroma therapie kan namelijk ook helpen om de pijn te verzachten. Gebruik bijvoorbeeld lavendel, pepermunt of rozenolie. Masseer voor 20 minuten om je pijn zo goed mogelijk te verlichten.

Heb een orgasme

Een orgasme hebben is misschien wel de beste pijnstiller als je ongesteld bent. Het klinkt misschien niet zo prettig om te doen, maar het helpt enorm. Je kan het natuurlijk zelf doen door te masturberen, of je kan seks hebben met je partner als je een relatie hebt. Doe een tampon of cup in om lekken te voorkomen en leg voor de zekerheid een handdoekje neer om vlekken te voorkomen. Een orgasme werkt pijnstillend door de geluksstofjes die vrijkomen wanneer dit gebeurt. Je hele lichaam komt even tot rust. Het is daarnaast ook een goede manier om aan selfcare te doen tijdens je menstruatie.

Vermijd bepaalde soorten eten

Als je ongesteld bent heb je vaak behoefte aan chocola. Het eten van pure chocolade is ook daadwerkelijk goed voor je tijdens je menstruatie. Maar sommige dingen kun je beter even niet eten als je ongesteld bent. Eten dat je een opgeblazen gevoel geeft, kan je pijn namelijk verergeren. Om dit te voorkomen kun je bijvoorbeeld vettig eten vermijden. Vermijd daarnaast ook drinken met prik, koffie, alcohol en erg zout eten.

Gebruik warmte om de pijn te verzachten

Een warme kruik op je buik leggen is een van de oudste trucjes tegen menstruatiepijn. Het is logisch dat vrouwen dit al jaren doen, want het werkt echt. Tegenwoordig zijn er meer dingen die kunt gebruiken dan alleen een kruik met warm water. Deze zorgen regelmatig voor ongelukjes en jezelf branden terwijl je al last hebt van menstruatiepijn, is nou niet bepaald fijn. Gebruik daarom bijvoorbeeld liever een warmte deken of een pittenzakje dat je in de magnetron kan doen.

Lang leve pijnstillers

If all else fails, zijn er gelukkig nog pijnstillers. Een pijnstiller innemen is soms de laatste optie als de pijn heftig is en niet weggaat. Voor menstruatiepijn zijn pijnstillers zoals ibuprofen of naproxen erg effectief.

via GIPHY

Ook interessant: Deze dingen helpen je hooikoorts tegen te gaan