Dit zijn vijf manieren waarop jij jouw menstruatie minder vervelend kan maken

Sport & gezondheid door Maya Luz

Ongesteld zijn is vervelend. Je krijgt kramp, stemmingswisselingen en pijn in bijvoorbeeld je rug. Het is naar, maar we kunnen als vrouwen niet veel doen om het te voorkomen. Wel zijn er een aantal manieren waarop jij jouw menstruatie minder vervelend kan maken. Wij noemen onze vijf favoriete hacks!

Lees ook: Is je menstruatie opeens korter? Dit kunnen de oorzaken zijn

1. Eet pure chocolade

Tijdens je ongesteldheid chocolade eten, welke vrouw is daar nou niet dol op. Maar chocolade eten tijdens je menstruatie is oprecht goed voor je, vooral pure chocolade heeft een positief effect. Ga dus voor een reep met een hoog percentage cacao, boven de 70% om precies te zijn. Het eten hiervan kan je pijn verminderen. Dit komt doordat er geluksstofjes vrijkomen wanneer je chocolade eet. Daarnaast bevat chocolade magnesium, wat pijnstillend kan werken.

2. Eet bananen

Naast chocolade is het eten van bananen ook goed voor je tijdens je ongesteldheid. Groente en fruit eten is altijd goed voor je, zeker tijdens je menstruatie. Maar bananen zijn erg goed om te eten tijdens dit gedeelte van je cyclus omdat ze veel vitamine B6 bevatten. Dit kan je menstruatiepijn verlichten, en je afhelpen van dat vervelende opgeblazen gevoel.

3. Beweeg

Gedurende die tijd van de maand wil je waarschijnlijk niks liever dan de hele dag in bed liggen. Toch zouden we aanraden om eventjes op te staan en te bewegen. Ga tijdens je menstruatie even fietsen of wandelen. Dit kan een enorme verbetering veroorzaken in je humeur en de pijn die je ervaart.

4. Orgasmes zijn de beste pijnstiller

Seks hebben tijdens je ongesteldheid klinkt misschien niet als heel aantrekkelijk. Toch is het een van de beste manieren om van de pijn af te komen. Een orgasme verlicht de pijn namelijk enorm. Kijk dus je partner even lief aan, of ga als je single bent even zelf aan de slag. Leg een handdoekje neer om eventuele vlekken te voorkomen en geniet even!

5. Laat de alcohol even staan tijdens je menstruatie

Alcohol drinken tijdens je menstruatie is helaas geen goed idee. We zouden allemaal heel graag een fles wijn achterover willen gooien terwijl we PMS'en, maar helaas helpt het je niet. Het maakt je situatie vaak zelfs erger. Alcohol kan je namelijk nog verdrietiger maken dan je al bent. En je moet al helemaal niet willen denken aan een kater hebben tijdens je ongesteldheid. Daarnaast droogt alcohol je ook uit. Dit is niet fijn en hierdoor krijg je flink last van cravings naar vette snacks en junk food.

Ook interessant: De NuvaRing: alles wat je wilt weten over dit anticonceptiemiddel