Trouwjurk 2022: dit zijn de trends

Mode & trends door Jordan

Trouwen wordt door velen gezien als ‘de beste dag ooit’. Alles draait om jou en je partner, en het vieren van jullie liefde. Bij een prachtige bruiloft hoort natuurlijk ook een trouwjurk. Ben jij van plan om dit jaar te trouwen? Dan is het goed om snel door te lezen voor de trouwjurk trends van 2022.

Lees ook: Welk kapsel past bij jouw gezichtsvorm?

Trouwjurk kopen

Een bruiloft kost een enorme zak geld. Voor een trouwjurk van een bekend merk betaal je zo tussen de 1500 en 2500 euro. Als je liever niet zoveel geld uitgeeft aan een jurk die je maar één keer draagt, zijn er genoeg oplossingen. Steeds vaker kiezen kledingmerken ervoor om zelf trouwjurken te maken. Zo heeft H&M wel eens een trouwjurkenlijn gehad en kun je ook goedkopere trouwjurken kopen via ASOS.

Een duurzame keuze is een tweedehands trouwjurk dragen of een trouwjurk huren. Helaas heb je dan minder keuze en vindt je alleen oudere modellen. De nieuwste trends haal je bij de trouwjurk winkels die constant hun collecties bijvullen. En je kan het natuurlijk zo duur maken als je zelf wil. 

Trouwjurk trends 2022

De split

Een split in je trouwjurk zorgt voor een sexy look. Je kan het wat subtieler maken door het aan de voorkant te doen. Of trek de split juist helemaal door naar je dijen. Het is glamoureus en een echte eye-catcher. Nog leuker om te weten, een hoge split geeft extra lengte aan je benen!

De mouwen

In 2021 waren de lange mouwen al een trend en dit trekt door in 2022. Als je gaat trouwen in de koudere maanden of liever een stijlvolle jurk wilt die niet te bloot is, zijn lange mouwen dé oplossing. Het straalt luxe uit en er zijn zoveel mogelijkheden. Kies voor een grote vintage, doorzichtige, kant, of zelfs korte mouwen. Als je onzeker bent over je armen zijn mouwen een perfecte manier om ze iets meer te bedekken. Geen tijd voor onzekerheid op jouw droomdag!

Diepe V-hals

Al jaren komt de V-hals terug in veel bruidscollecties en het blijft ook een favoriet onder de bruiden. Maar dit jaar wordt het nog een tikkeltje extra doordat de V-lijn dieper wordt doorgetrokken. Ook weer een sexy twist op een trouwjurk. Je kan ervoor kiezen om een v-halslijn te nemen met een see through tule, dit zorgt voor iets meer bedekking. Het flatteert je bovenlichaam en je lijkt er langer door. Voor de feminine touch kies je voor een trouwjurk met kant.

Een bijzondere rug

Een bijzondere rug zorgt voor een verrassende uitstraling van je trouwjurk. Kies je voor een sexy laag uitgesneden rug of juist een rug vol met kant en glitters. Waar je ook voor kiest laat het opvallen! 

Bloemmotieven

Wie houdt er niet van een bloemmotief? Het geeft de trouwjurk een speelse en adembenemende uitstraling. Maak het kleurrijk of kies voor borduurwerk in prachtig kant. Kies voor bloemen als 3D elementen en kies een jurk met pastelkleuren, zo maak je het echt uniek!

Tweedelige sets

De moderne bruid wil een comfortabele en coole look. Een outfit die je aan kan tijdens de ceremonie en de afterparty. Dit kan je mogelijk maken door te kiezen voor een trouwjurk die bestaat uit twee delen. Kies voor een vollere rok tijdens de ceremonie en een broek voor de afterparty. Ook een jumpsuit is een prachtige statement piece voor op jouw bruiloft.

Boho jurken

Is jouw bruiloft op het strand of in de natuur? Dan past een boho stijl jurk perfect bij jou. Pluspunt aan deze trend is dat het comfortabel en luchtig om je lichaam zit. Zodat je jouw prachtige jurk de gehele dag aan kan.

Off the shoulder trouwjurk

In 2020 was de off the shoulder trouwjurk al behoorlijk in. Maar dit jaar zal de prachtige trend weer vaker te zien zijn. Wat handig is met de off the shoulder trouwjurk is dat je de jurk elk seizoen aan kan. Pas zelf de mouwtjes naar wens aan bij deze romantische look.

Statement pieces

Wil jij het absoluut niet rustig aan doen met je look tijdens je bruiloft? Kies dan voor een echte statement trouwjurk. Ga helemaal los en haal alle verloren tijd in wat we hebben moeten missen door de pandemie. Kies voor opvallende ruches, grote prinsessen rokken en schouderaccenten. Go big or go home! 

Lees ook: Kitten (57) na 40 jaar daten met de kleur roze nu ook getrouwd