Zo maak je mini appeltaartjes!

Eten door Jennifer

Appeltaart is altijd een goede keuze op elk feestje. Wie houdt er nou niet van? Met dit fijne recept kun je elke gast zijn of haar ‘eigen’ appeltaartje serveren. We don’t share food in dit huis.

recept mini appeltaartjes

Lees ook: 5 andere dingen die je met fruit kunt doen

Dit heb je nodig

Dit leuke recept voor de schattige, kleine appeltaartjes werd bedacht door Bubbels Confetti.

  • 10 muffinvormpjes
  • 400 gram bloem
  • 225 gram margarine
  • 175 gram witte suiker
  • 25 gram bruine suiker
  • 25 gram vanillesuiker
  • 1 ei (geklutst)
  • 8 gram bakpoeder
  • 4 à 5 appels
  • Een snufje kaneel
  • Extra vanillesuiker

Hoe maak je mini appeltaartjes?

  1. Laat allereerst de margarine even voorsmelten in de magnetron. Gooi dit daarna samen met het bloem, alle suiker (zowel wit, bruin als vanille), bakpoeder en het geklutste ei (de helft!) in een mengkom. Kneed het mengsel goed tot een deeg. Van het deeg maak je vervolgens drie bollen.
  2. Verwarm ondertussen de oven alvast voor op 170 graden.
  3. Rol nu de eerste bol uit. Snijd hier daarna cirkelvormige bodems uit. Deze leg je in de muffinvormpjes. De vormpjes hoef je overigens niet in te vetten!
  4. Op naar bol nummero twee! Rol de bol wederom uit. Check nu hoe hoog je muffinvormpjes zijn. Snijd vervolgens reepjes deeg uit, die net zo hoog zijn als de vormpjes. Deze reepjes plaats je uiteindelijk aan de binnenkant van het vormpje langs de zijkant (als ‘muur’). Let op dat de zijkanten helemaal worden bedekt!
  5. Tijd om een appeltje te schillen. Nou ja, een appeltje of 4 à 5. Schil en snijd de appels in kleine stukjes. Vergeet niet de klokhuizen te verwijderen. Doe de appelstukjes in een bakje en gooi hier wat vanillesuiker en een snufje kaneel overheen. Roer het goed en vul vervolgens de muffinvormpjes ermee.
  6. Rol nu de laatste bol deeg uit. Hiermee ga je de ‘dakjes’ maken voor je appeltaartjes. Zo’n dakje waarbij de kleine reepjes deeg kruislings over elkaar heen gaan. Vergeet ook niet de cirkel langs de rand!
  7. Dakje klaar? Bestrijken maar! Bestrijk de daken van je appeltaartjes met de andere helft van het geklutste ei.
  8. We zijn er bijna! Nu zet je de gevulde muffinvormpjes 30 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven.
  9. Serveer ze uit het muffinvormpje, door deze eraf te scheuren. Trek ook de onderkant even los. Eet smakelijk!

Lees ook: Zo maak je een appeltaart tosti