'Het mannen ABC'

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De naam Ariane Meijer zegt je in eerste instantie misschien niets. Maar kun je je het programma Explosief nog herinneren? Dat presenteerde zij, alleen toen onder de naam Ariane Spier, de achternaam van haar ex-man. Op dit moment zien we de presentatrice, die eigenlijk juriste is en modellenwerk heeft gedaan, niet meer op tv. Zij heeft zicht echt op het schrijven toegelegd. Zo verscheen in 2007 haar eerste literaire thriller Koud-Zuid en in 2008 verschijnt Wit Goud.

Eerder heb ik Koud-Zuid gelezen en daarvan was ik echt onder de indruk. Tref ik die fijne schrijfstijl weer in Het mannen ABC? Of heeft de schrijfster juist, in de jaren tussen de publicatie van dit boek in 2004 en het uitbrengen van de thriller in 2007, beter leren schrijven? Ik heb geluk. Die fijne schrijfstijl komen we óók tegen in dit boek. Haar vlotte taalgebruik zorgt er helaas wel voor dat je dit boek op één avond uit hebt. Gelukkig kun je daarna nog wel nadenken over op welk type jij valt. Is dat 'Pablo de playboy', 'Isaac de impotente dichter' of 'Werner de wereldverbeteraar'.

Het gebeurt niet vaak, maar tijdens het lezen van dit boek, heb ik echt in een deuk gelegen. De kijk van Ariane op de mannen met wie ze date, is echt hilarisch. Misschien denk je af en toe: 'dit kan niet waar zijn'. Maar als je met datende vrouwen spreekt, hebben ze allemaal wel een hilarisch verhaal over één van hun veroveringen. De 26 verhalen die de schrijfster aan de hand van het alfabet heeft geschreven, zijn dan ook stuk voor stuk herkenbaar.


Het mannen ABC
Ariane Meijer

128 bladzijden
Uitgeverij: Zilver Pockets
ISBN: 9789041762092