Racoon goes unplugged

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

In Toomler in Amsterdam gaf de populaire Zeeuwse band een één uur durend optreden, in intieme sfeer. Racoon presenteerde begin dit jaar hun nieuwe album Before You Leave met daarop de hit Lucky All My Life. Niet alleen speelde de band nummers van dit nieuwe album, ook kwamen Love You More, Brother en Laugh About It aan bod.

Toomler is een knus theater, normaal gesproken een comedy café. Maar Racoon stond er niet om grappen te maken, zij gingen voor de muziek! En dat deden ze perfect. Het optreden was akoestisch, waardoor de termen in your face en less is more in mijn hoofd omhoog kwamen. Het eerste helemaal, aangezien zanger Bart van der Weide af en toe per ongeluk zong met consumptie.

De intieme sfeer werd versterkt, doordat het publiek stil was en de muziek echt tot zich liet komen. Gevoelige liedjes wisselden af met wat stevigere nummers, die toch zacht overkwamen door het akoestische spel. Doordat iedereen zo betrokken werd bij het optreden, zag ik hier en daar tranen lopen over de wangen van de fans van Racoon. Zo teer, zo gevoelig, regelmatig was er kippenvel.

Met name Love You More werd goed ontvangen. Niet omdat dat een van de bekendste nummers van de band is, maar omdat de zanger het liedje opdroeg aan zijn kinderen. Ook vroeg hij aan het publiek of zij kinderen hadden en droeg het liedje vervolgens ook aan deze kinderen op.

Een intieme showcase, waarbij de zanger zeer regelmatig het publiek betrok bij de nummers. Het was veel te snel afgelopen, maar ik heb genoten en met mij de winnaars van Q-music.