Winterse amandel-gemberkoffie

Eten door Anouk
Het lijkt er dan toch op dat de horrorwinter eraan zit te komen. Gelukkig hebben we nu  een goed excuus om met een lekker warm drankje op de bank te kruipen. En deze koffie met winterse ingrediënten is echt een aanrader!

Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)
  • 1 el geschaafde amandelen
  • koffie voor 4 kopjes of glazen
  • 2 dl slagroom
  • 2 el gembersiroop
  • ½ tl kaneel
  • 1 el suiker
  • 8 el amandellikeur
Hoe maak je het?
  1. Rooster de amandelen goudbruin in de koekenpan.
  2. Klop de slagroom. Voeg tijdens het kloppen de gembersiroop, de suiker en de kaneel toe.
  3. Verdeel het amandellikeur over 4 kopjes of glazen (2 el per kopje/glas). Giet daarna de hete koffie eroverheen.
  4. Schep vervolgens de slagroom bovenop de koffie en bestrooi deze met de geschaafde amandelen.

Het kost je nog geen 10 minuten en dan heb je al een lekker drankje. Je kunt het ook serveren als nagerecht.

DrinkZe!

Bron: Smulweb.nl