Recept: Taartbodem

Eten door Redactie Ze.nl
De basis voor een goede taart is de bodem. En met een makkelijk basisrecept kun je variëren van een heerlijke vlaai tot een zoete slagroomtaart. Ideaal voor een verjaardag of visite. Zo maak je een fantastische taartbodem!

Wat heb je nodig?
(Voor 1 taartbodem)
  • 100 gr. boter
  • 20 gr. fijne kristalsuiker
  • 40 gr. poedersuiker
  • 20 gr. amandelpoeder
  • 2 gr. zout
  • 1 ei
  • 150 gr. bloem

Hoe maak je het?
  1. Laat de boter eerst op kamertemperatuur komen. Klop daarna de boter luchtig in een keukenmachine.
  2. Voeg poedersuiker, kristalsuiker en amandelpoeder toe en meng dit goed. Voeg het ei toe en laat het opnemen in het deeg.
  3. Voeg bloem toe en meng tot een samenhangend deeg. Kneed er een bal van en wikkel in huishoudfolie. Laat bij voorkeur een nacht rusten voordat je het deeg verwerkt.


Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten, kijk op de website van Kookse.tv.