Oreokoekjes kennen we allemaal, maar dat je er ook heerlijk mee kan bakken weten maar weinig mensen! Dit oreobrownie-recept moet je niet maken als je op dieet bent, want het is fouter dan fout, maar oh zo lekker…

Wat heb je nodig?
  • 200 gr pure chocolade
  • 165 gr boter
  • 3 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 165 gr rietsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 2 el bloem
  • 1 el cacaopoeder
  • 100 gr Oreokoekjes
  • Snufje zout
  • Poedersuiker

Wat moet je doen?
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de boter in de pan. Als dit gesmolten is, voeg dan de chocolade toe en laat het geheel smelten.
  2. Klop ondertussen de eieren en de eidooiers luchtig met een keukenmachine of mixer. Voeg dan de rietsuiker toe en klop of mix totdat het een luchtig geheel is. Voeg dan de inhoud van het vanillestokje bij het mengsel en laat het nog even rustig doorkloppen.
  3. Giet voorzichtig het chocolade-botermengsel bij de rest. Voeg vervolgens ook de bloem, de cacao en het zout erbij. Roer dit met een spatel rustig door zodat de luchtigheid bewaard blijft. Verkruimel de Oreokoekjes in grove stukken (dit gaat makkelijk als je de koekjes in een theedoek vouwt en er dan met een deegroller bovenop slaat) en meng de stukken door het beslag.
  4. Bedek het bakblik met bakfolie zodat je de brownies er straks goed uit kan halen. Giet het beslag in het bakblik en verdeel het gelijkmatig. Bak de brownies ongeveer 20 à 25 minuten op 180 graden. Ze zijn klaar wanneer je met een tandenstokertje in het beslag kan prikken, zonder dat er nat beslag aan het stokje vast blijft zitten.
  5. Laat de brownies afkoelen en snij ze in stukjes. Serveer met poedersuiker.

EetZe!
Bron: Smulweb / Bron foto's: WeHeartIt