Mosselen met friet is een klassieke combinatie, maar ze zijn ook heerlijk op z’n Italiaans: met sjalotjes, een rood pepertje, fijngehakte peterselie, witte wijn en linguini. Serveer dit gerecht met een frisse Muscadet uit de Loire.

Mosselen kun je vanaf juli tot en met halverwege april eten. Kijk of de schelpen goed gesloten zijn. Als je twijfelt, tik dan op de schelp met de achterkant van een mes. Gaat de schelp niet dicht, dan moet je de mossel weggooien en mosselen die na het koken gesloten blijven moet je niet eten. Kook de pasta in een grote pan met gezouten water, een paar minuten korter dan de aanwijzingen op de verpakking.

Wat heb je nodig?
(Voor 4 personen)
  • 30 gr boter
  • 1 el milde olijfolie
  • 2 sjalotjes, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode pepertje, fijngehakt
  • 1 kilo mosselen
  • 125 ml droge witte wijn
  • 400 gr linguini
  • platte peterselie, fijngehakt
Hoe maak je het?
  1. Kook de pasta.
  2. Verhit de boter en de olie in een grote pan.
  3. Laat de sjalotjes, de knoflook en het pepertje in 3 minuten zachtjes koken, zonder te verkleuren.
  4. Zet het vuur hoog, voeg de mosselen en de wijn toe en leg een deksel op de pan.
  5. Laat de mosselen ongeveer 6-7 minuten koken en schud de pan af en toe. Voeg tenslotte de afgegoten linguini en de peterselie aan de mosselen toe en roer alles goed om. Serveer direct.
EetZe!

__________________________________________________________________________________________

Paola Westbeek is culinair schrijfster, receptenontwerpster en kookdocente.

Ze is in 2007 afgestudeerd aan de Leidse Universiteit, geeft kooklessen en schrijft voor verschillende Engelstalige kookmagazines.

Kijk voor meer informatie over Paola en haar werkzaamheden op mijnzoeteleven.blogspot.nl.


Paola is culinair blogger voor Ze.nl en verblijdt ons regelmatig met haar kennis op culinair gebied!