Zin in lekker brood of gebak? 6x lekkerste bakkerijtjes in Amsterdam

Eten door Zara

Wie toe is aan een lekkere quiche, zoet gebak of simpelweg een smakelijk stuk brood, is in Amsterdam aan het juiste adres bij de volgende plekken.

Meer op Instagram

Dit zijn de lekkerste bakkerijtjes in Amsterdam

Have A Roll 

Aan de Van Woustraat kun je bij Have A Roll terecht voor vers gebakken cinnamon rolls met verschillende toppings zoals gekarameliseerde appel, cookie dough, pecan, speculaas en koffie- en espressopoeder. Krijg je er al trek van?

Have A Roll is een geweldige optie voor de vegans, want al hun rolls zijn helemaal vrij van zuivelproducten (wel gluten).

Meer op Instagram

Salvo Bake House 

Aan de Tweede Hugo de Grootstraat in hartje Amsterdam vind je de Italiaans geïnspireerde bakkerij Salvo Bake House. Hier kun je terecht voor zoete gebakjes zoals tiramisu, Basque burnt cheesecake, pistachio cookies om (vooraf) te bestellen. Neem je lekker plaats, dan kun je genieten van maritozzos, bombolonis, pistachio soft bun, gevulde croissants, focaccia

Ze werken niet met een vast menu, dus houd rekening met veranderingen als je besluit langs te gaan.

Meer op Instagram

De Laatste Kruimel 

Aan het prachtige Rokin vind je De Laatste Kruimel, de perfecte plek voor huisgemaakte cakes, sandwiches en quiches. Zó lekker, dat je blijft genieten tot aan de laatste kruimel. Niet alleen het eten, maar ook het interieur maakt deze plek een bezoekje waard. Het is ook mogelijk om hier een high tea te houden. Wat wil een mens voor meer?

Lees ook: Top 5: Beste plekken voor Marokkaans ontbijt in Amsterdam

Meer op Instagram

Bakkerij Wolf

Deze bakkerij kon haast niet ontbreken in deze lijst. In de 9 Straatjes kun je voor kleine Franse gebakjes terecht bij Bakkerij Wolf. Denk aan verschillende soorten croissants, pain au chocolat, focaccia en flatbread. Meer trek? Geen zorgen, want er staan hier ook andere lunchgerechten op het menu.

Meer op Instagram

Vlaamsch Broodhuys 

Zin in zuurdesembroden, taarten of deli producten? Bij Vlaamsch Broodhuys wordt het dagelijks vers voor je bereid. Met maar liefst acht locaties in Amsterdam, kun je hier terecht voor een ontbijt, lunch en zelfs een high tea.

Meer op Instagram

Brioche

Voor brioches met heerlijke smaken als praline, pinda-chocolade, kaneel en kardemom en choco-vanille, moet je bij Brioche in de Bilderdijkstraat zijn. Bij deze Franse bakkerij wordt alles dagelijks vers gebakken en kun je kiezen uit decadente brioches, zuurdesembroden, chocoladetaart en cakes.