Onthullingen van partner: verborgen weetjes over Bob Sikkes uit Kopen Zonder Kijken

Media door Alyssa

Bob Sikkes kennen we natuurlijk allemaal van het televisieprogramma Kopen Zonder Kijken. Terwijl Bob in de schijnwerpers staat, houdt zijn partner Michiel Engbers zich liever op de achtergrond. Maar verrassend genoeg besluit Michiel nu om naar voren te stappen en wat meer over zijn man te delen. En guess what? Michiel onthult iets over Bob wat je totaal niet ziet aankomen.

Guilty pleasure 

In Kopen Zonder Kijken zien we Bob altijd als die keurige man. Maar wist je dat hij ook een heel andere kant heeft? Michiel onthult dat Bob stiekem dol is op Nederlandstalige volksmuziek! "Hij zingt graag mee met smartlappen, dat is echt zijn guilty pleasure", vertelt Michiel in een interview met Margriet. "Persoonlijk ben ik daar niet zo'n fan van, maar het stoort me niet. Ik vind het eigenlijk best grappig."

Feest van de liefde

Bob's muzieksmaak was ook goed te merken tijdens hun liefdesfeest. "Vorig jaar hadden we zin om een groot feest te geven met onder meer optredens van Bonnie St. Claire en Danny Nicolay", vervolgt het liefje van Bob. "Daarvoor hadden we een locatie afgehuurd en iedereen uitgenodigd die in ons leven belangrijk is. Een feest van de liefde? Eigenlijk wel. Allebei hebben we kort gespeecht en uitgesproken hoe happy we met elkaar zijn."

Liefde op het eerste gezicht

De twee geliefden leerde elkaar twintig jaar geleden kennen. En het was liefde op het eerste gezicht: "Misschien naïef, maar ik wist al vanaf de eerste dag dat ik met Bob oud zou worden. We hebben het ontzettend fijn samen. Nog steeds vind ik hem een leuke, knappe vent. Lekker zelfverzekerd. Qua werk zitten we in verschillende werelden."

Twee werelden

Michiel, die normaal gesproken voor de klas staat als geschiedenisleraar, onthult dat hij eigenlijk een totaal ander type is dan Bob Sikkes: "Bob is echt de rust zelve, terwijl ik juist wat emotioneler ben", vertelt hij met een knipoog. "Soms ben ik een beetje een hypochonder; bij het minste of geringste denk ik meteen aan het ergste. Gelukkig weet Bob me altijd weer met beide benen op de grond te zetten met zijn relativerende opmerkingen. Na een lange dag op school vind ik het heerlijk om gewoon op de bank te ploffen en te zappen. Maar Bob? Die zit nooit stil! Hij is altijd bezig, behalve misschien om de krant te lezen. En in onze tuin in Baambrugge is hij helemaal in zijn element. Tuinieren is echt zijn ultieme ontspanning." Cute!

Lees ook: Alex van Keulen mist zieke Martijn Krabbé: 'Niemand kan hem vervangen'