Moeite met het maken van een boodschappenlijstje? Hierna niet meer

Vrije tijd door Juliët

Heel herkenbaar, je hebt boodschappen gedaan en komt thuis en bent de helft vergeten. Je kan weer terug. Je komt met te veel boodschappen weer terug en wat je nodig had heb je niet. Oepsie! Wij helpen je bij het opstellen van je ideale boodschappenlijstje.

Zo maak je je ideale boodschappenlijstje

Het is natuurlijk hartstikke zonde als je eten tekort komt of weg moet gooien. Je hebt daarom de juiste ingrediënten nodig om een boodschappenlijstje samen te stellen. Heel moeilijk is het gelukkig niet. Scheelt weer! Met de volgende stappen gooi jij in het vervolg minder eten weg en bespaar je een hoop geld.

 

1. Bekijk de aanbiedingen

Bekijk altijd de aanbiedingen! Vaak worden er tussen de vrijdag en zondag de supermarktaanbiedingen voor de komende week gepubliceerd. Bekijk daarom eens voor je boodschappen gaat doen, welke aanbiedingen er zo zijn. Schrijf de producten op die je graag wil hebebn en zo kun je bedenken wat je wilt gaan maken. Oh ja en kijk vooral naar producten die je op voorraad wil hebben, zoals wc-papier, schoonmaakproducten en lang houdbaar voedsel.

 

2. Inventariseer de voorraadkast

De kans is groot dat je nu een beetje weet wat je wilt gaan eten. Het is echt niet erg dat je weekmenu nog niet rond is, want daar ga je later mee aan de slag. Het is nu tijd om te kijken wat je nog in huis hebt liggen. Heb je zin in spaghetti? Kijk thuis even of je het nog hebt liggen, voordat je straks in de winkel weer een nieuw pak koopt. Heb je nog wat producten in de vriezer of groenten over van vanneweek? Gebruik ze!

 

3. Maak een weekmenu

Het is tijd om op te schrijven wat je per dag wil dat op tafel komt en noteer per gerecht de ingrediënten die je hiervoor denkt nodig te hebben.

 

4. Categoriseer de boodschappen

De laatste stap alweer. Ken jij inmiddels de inrichting van je supermarkt een beetje uit je hoofd? Scheelt dat weer even, want dit bespaart je een hoop tijd. Zo hoef je niet telkens heen en weer te lopen. Zet daarom de boodschappen op volgorde op je lijstje. Schrijf per categorie op wat je nodig hebt. Zo voorkom je dat je te veel koopt. Schrijf op van hoeveel gram gehakt tot hoeveel paprika's en welke kleur. Wedden dat jij straks nog met plezier boodschappen gaat doen.

 

Extra tip: Het voordeel aaan een digitaal boodschappenlijstje is dat je de producten kunt afvinken die je al hebt. Zo voorkom je dat je boodschappen gaat vergeten.