Slim winkelen: zo scoor je de beste koopjes!

Lifestyle door Djamila

Ben je erg druk op zoek naar manieren om iedere maand wat geld over te houden? Bijvoorbeeld omdat je dit bedrag graag wilt inleggen voor het beleggen? Omdat je druk aan het sparen bent voor een geweldige reis? Of omdat je simpelweg graag wat extra geld op je spaarrekening wilt zetten? Dan kan het zomaar zo zijn dat je kunt besparen op de boodschappen. Want door slim te gaan winkelen, kan het zomaar zo zijn dat je de beste koopjes gaat scoren. Hoe je hier slim mee aan de slag kunt gaan, lees je in dit blog.

Ga op zoek naar de deals van de desbetreffende week

Wist je dat vrijwel alle supermarktketens werken met specifieke deals? Deze kom je tegen in een online folder. Zo kan er bijvoorbeeld gewerkt worden met een bepaald thema of algemene boodschappen zijn net even wat aantrekkelijker geprijsd. Door deze folders goed in de gaten te houden, kun je erg gericht de juiste deals gaan shoppen in de supermarkt. Tip! Maak van tevoren even een boodschappenlijstje, zodat je in de supermarkt niet in de verleiding komt om meer te gaan winkelen. Hierdoor kun je de kosten voor de boodschappen altijd lager houden. Laat het besparen dus maar snel beginnen!

Probeer grotere verpakkingen in te kopen

Heb je ook al eens een keer overwogen om grote verpakkingen in te kopen? Dit is vooral erg aantrekkelijk bij producten die vaak worden gebruikt in het huishouden. Denk daarbij aan toiletpapier, een pot pindakaas of shampoo. In veel gevallen kun je ook besparen op de kostprijs van een product door het in grotere aantallen of grotere volumes in te kopen. En let je altijd goed op de huidige deals? Misschien ontvang je een tweede product gratis of met een leuke korting. En dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Vergelijk de prijzen van verschillende supermarkten met elkaar

Je hebt nu al een aantal erg handige tips waar je alvast mee aan de slag kunt gaan. Maar denk je er ook een keer aan om de prijzen van een aantal supermarkten met elkaar te gaan vergelijken? In veel gevallen is het kopen van een B-merk bijvoorbeeld net even wat goedkoper dan een A-merk. Maar het kan ook dat groente en fruit goedkoper zijn bij een bepaalde keten. Het is dus zeker de moeite waard om daar een keer onderzoek naar te doen.