5 leuke steden in Nederland om een dagje te shoppen

Lifestyle door Britt

Shoppen doe je in ons kleine kikkerlandje in heel veel verschillende en leuke steden. Niet alleen in Amsterdam ben je uren zoet met verschillende winkeltjes. Dit doe je in veel meer steden! Wij hebben vijf steden in Nederland voor je uitgekozen waar je gezellig en goed winkelt.

Lees ook: Dit zijn de beste stedentripjes die bereikbaar zijn met de trein

Haarlem

Een dagje winkelen in de hoofdstad van Noord-Holland raden wij zeker aan. De stad heeft alles wat je zoekt: van de grote bekende kledingwinkels tot aan leuke boetiekwinkeltjes. De beroemde en pittoreske ‘Gouden Straatjes’ zitten vol met kleine boetiekjes, lokale ondernemers en leuke winkels. Je vindt deze gezellige straatjes midden in het centrum. Eén van de straten is zelfs al meermaals uitgeroepen tot de leukste winkelstraat van Nederland, de Kleine Houtstraat. Wil je zaterdag naar een leuke stad? In Haarlem is het harstikke gezellig op zaterdag. De restaurants en cafés zitten vol, de markt is op het plein De Grote Markt en de stad leeft.

Utrecht 

De centraal geleden stad Utrecht heeft veel te bieden als het gaat om winkels. Langs de Vredenburg, Lange Elisabethstraat, Steenweg en Oudegracht zijn vooral de grote winkelketens te vinden. Hier omheen zijn allerlei leuke straatjes te vinden met boetiekjes, cadeauwinkels en delicatessenzaken. Regent het? Ook dan ben je in Utrecht aan het juiste adres. In het winkelcentrum Hoog Catharijne ben je uren zoet. Het overdekte winkelcentrum heeft meer dan honderd winkels en leuke eettentjes. Het winkelcentrum bezit over meerdere parkeergarages en grenst aan Utrecht Centraal.

Eindhoven 

Eindhoven de gekste is ook te gek voor een dagje shoppen. In de lichtstad van Nederland vind je talloze leuke winkels en unieke zaakjes. Ook in Eindhoven shop je droog in twee verschillende overdekte winkelcentrum midden in het centrum, Piazza en de Heuvel Galerie. De dag afsluiten met lekker eten? Ga langs bij de foodhallen op het voormalige Philips-terrein.

Arnhem 

De Gelderse stad Arnhem is ook zeker de moeite waard om een dagje te gaan shoppen. De Koningstraat is de winkelstraat waar je voor alles terechtkunt, maar ook Arnhem heeft straatjes waar je de leukste winkeltjes vindt. In het Klarendalse Modekwartier draait alles om mode, design en kunst. Hier vind je ateliers en studio’s van zowel aanstormend talent als gevestigde namen. Zeker leuk om eens een kijkje te nemen.

Maastricht 

De stad Maastricht heeft veel te bieden als het gaat om winkelen. De compacte en gezellige stad zit bomvol met leuke winkels. In de Grote Staat is de kans dat je slaagt erg groot. Hier zitten namelijk alle bekende winkels, maar vergeet ook zeker niet de andere winkelstraten van Maastricht. Want juist die straten maken een dagje winkelen in Maastricht het waard. Vanaf het centraal station kom je als eerst een prachtige wijk tegen, genaamd Wyck. Veel zeggen dat dit het mooiste stukje Maastricht is en wij snappen wel waarom. Hier zijn genoeg winkels waar je even binnen wil lopen. Wil je luxe shoppen in Maastricht? Dan ga je naar het Stokstraatkwartier. In de smalle straatjes zitten de meest chique winkels. Sla ook zeker niet Entre-deux en winkelcentrum Mosae-Forum over. Genoeg winkels om een leuke dag te hebben. Vergeet je tussendoor niet te genieten van een lekkere Limburgse vlaai?