Bezoekers helemaal lyrisch door liveoptreden Joost Klein in 013 (mét Europapa): "rollercoaster"

Media door Jennifer

Het songfestivalnummer van 'onze' inzending voor dit jaar, Joost Klein (26), brengt wat haat naar boven. Maar je ziet toch vooral veel positieve, blije reacties op het happy hardcore liedje. Donderdagavond bracht hij Europapa voor het eerst live in 013 Tilburg en de bezoekers reageren dolenthousiast op het hele concert (én eerste liveoptreden van zijn songfestivalliedje). Volgens hen belooft het veel goeds voor het Eurovisie Songfestival in Malmö. Oeh!

Eerste 'Europapa' liveoptreden van Joost Klein

In totaal geeft de 26-jarige, Friese zanger Joost Klein slechts twee concerten voor zijn Eurovisie Songfestival-avontuur. En het eerste concert inclusief hét songfestivalnummer Europapa vond op donderdagavond plaats in poppodium 013 in Tilburg. Dit concert en het concert wat vanavond, op vrijdag 15 maart, plaatsvindt zijn allebei volledig uitverkocht. En dat is kennelijk hartstikke terecht, want de reacties op zijn concert zijn uitermate positief. Wow! Op social media stromen de goede reacties op zijn liveoptreden in 013 binnen. In totaal heeft hij tijdens zijn Prince of Europe concert het songfestivalliedje Europapa twee keer gezongen, zowel aan het begin als aan het einde.

Energiek feest in 013

En de reacties op het eerste liveoptreden van Europapa en de rest van Joost zijn concert zijn dus allemaal positief. De 013-bezoekers reageren enthousiast op zijn concert. "Joost Klein was VET, ik heb er geen woorden voor," schrijft iemand bijvoorbeeld op socialmediakanaal X, terwijl een andere zegt: "Wat een rollercoaster, wat een onuitputtelijke positieve energie heeft die jongen!" Ook hebben veel mensen hoop voor een goede uitslag tijdens het Eurovisie Songfestival in het Zweedse Malmö. "Here's your winner," schrijft een bezoeker onder andere. En nog iemand vindt het jammer, dat het songfestivaloptreden maar drie minuten zullen duren: "Het was 90 minuten energie, poëzie en spannend qua show."

Telefoonverbod

Mocht je nu denken: waar zijn beelden van het eerste liveoptreden van Joost zijn Europapa? Dan moeten we je helaas teleurstellen: de beelden zijn er nog niet. Tijdens het concert van Joost in 013 Tilburg op donderdagavond gold namelijk een smartphone- en smartwatchverbod. Ah! De reden is echter wel begrijpelijk: er werden opnames gemaakt "voor Joost zelf", aldus een woordvoerder van AVROTROS. Hiervoor werden flink wat voorbereidingen gedaan en begon het concert zelfs een half uur later. Daardoor stond van tevoren een erg lange rij voor het poppodium. Gelukkig kreeg het publiek hier wel veel voor terug.

Joost zong Europapa dus meer dan één keer: in ieder geval aan het begin en later nog een keer, terwijl hij in het midden van de zaal stond. Daar werden vervolgens beelden gemaakt en volgens bezoeker en twitteraar GJ Kooijman ontstond tijdens dat moment in de zaal ook een moshpit. Daarbij ging Joost zelfs even crowdsurfen. Awesome! De beelden zijn voor een live-videoclip van Europapa, mogelijk ter promotie van het songfestivalnummer. Al zegt GJ Kooijman in een interview met WNL: "Maar wat hij verder nog van plan is... Bij Joost weet je het nooit."

Lees ook: Veel positieve reacties op liedje van Joost Klein voor songfestival: "beuker van een inzending"