Deze films die dit jaar verschijnen in de bioscoop moet jij zien

Media door Kyra

Elk jaar komen er weer genoeg films in de bioscoop. Zo ook dit jaar. Heb je hulp nodig met het kiezen naar welke films je wil? Wij hebben er een paar op een rijtje gezet, waarvan wij denken dat jij er heen moet!

Dé films van dit jaar

Godzilla x Kong: The new empire

Godzilla en Kong komen elkaar weer tegen in Godzilla x Kong: The new empire. Waar ze in Godzilla vs Kong aartsvijanden waren, zijn ze nu een team. Alle rust is weer teruggekeerd in de wereld, nu dat beide wezens op hun eigen plek zijn. Totdat er een nieuw rijk ontstaat. Kong en de wetenschappers ontdekken een nieuwe groep apen, onder leiding van een soortgelijke aap als Kong. Deze aap is sterk en zijn mede apen zijn ook niet niks. De enige optie voor hulp aan Kong in deze strijd, is Godzilla. Gaat dit duo goed komen? En verslaan ze de vijand, of is dit het einde van de wereld zoals we die kennen? Zie het in de bioscopen vanaf 28 maart.

Abigail

Abigail is een jonge ballerina, dochter van een rijke man uit de onderwereld. Een groep mensen kidnappen haar en houden haar vierentwintig uur in de gaten, om daarna 50 miljoen dollar aan ransom te krijgen. Nadat alle kidnappers en Abigail in het huis zijn, merken ze al snel dat dit niet zomaar een kidnapping is. Alle deuren en ramen zijn van buiten af gesloten en er is geen manier om te ontsnappen. Dit is overigens niet het enige vreemde aan de hele zaak. Abigail is niet zomaar een meisje. Ze is een vampier en gaat één voor één achter de kidnappers aan om hen te vermoorden. Hoe dit afloopt? Abigail draait vanaf 18 april in de bioscoop.

Kingdom of the planet of the apes

Kingdom of the planet of the apes is de vierde film in de Planet of the apes serie. Deze film speelt zich 300 jaar na de vorige film af. De wereld is overgenomen door apen en mensen zijn juist een kleine groep. Ze overleven in het wild en de apen jagen op ze. De apenleider, Proximus Ceasar, is er op uit om alle groepen uit te roeien en alle technologie voor zichzelf te hebben. Noa, een willekeurige chimpansee, is het hier niet mee eens en gaat er tegen in. Dit doet hij door een meisje, Nova, te beschermen tegen de apen. Benieuwd? Kingdom of the planet of the apes is vanaf 8 mei in de bioscoop te zien.

If

If, kort voor Imaginary Friends, gaat over een meisje dat op een dag de vaardigheid krijgt om denkbeeldige vrienden te zien. Niet alleen die van haar, maar van iedereen die ooit een denkbeeldige vriend heeft gehad. Nu de kinderen opgegroeid zijn tot volwassenen, zijn de denkbeeldige vrienden verlaten en alleen. Bea, het meisje, ontdekt dat ook haar buurman, The Man Upstairs, de If’s ziet. Samen gaan ze op avontuur om de if’s weer samen te brengen met de kinderen waar ze toe behoren. Klinkt dit al goed? Bekijk dan 16 mei If in de bioscoop.

A Quiet Place: Day One

A Quiet Place: Day One is gebaseerd op de A Quiet Place series en vindt plaats in hetzelfde universum. Het gaat terug naar de eerste dag van de apocalypse, waar vreemde wezens de aarde overnamen en de wereld muisstil maakte. Deze wezens zien niet met hun ogen, maar met hun gehoor. De hoofdpersoon, Sam, neemt je mee in de ontwikkeling en acceptatie van de nieuwe wereld. Fan van de A Quiet Place reeks en wil je deze ook graag zien? De film is vanaf 27 juni te zien in de bioscoop.

Twisters

Deze film is gebaseerd op de film Twister uit 1996, maar staat op zichzelf. Een groep onderzoekers en tornado-fanaten gaan naar tornado’s toe en proberen zo dicht mogelijk bij het middelpunt te komen. Ga mee op avontuur en leer ieder personage kennen. Twisters is 18 juli te zien in de bioscoop.

Joker: Folie à Deux

Ja, ook de Joker krijgt een vervolg. In de vorige film eindigde hij in een psychiatrische kliniek. In Joker: Folie à Deux beginnen we hier. De premisse van de film is nog niet bekend, maar we weten wél dat Harley Quinn een grote rol gaat spelen in deze film. Ook weten we dat de film een musical is. Nu al benieuwd? We verwachten Joker: Folie à Deux 3 oktober in de bioscopen te zien.

Heeft nog geen trailer.

Gladiator 2

De hooggeprezen Gladiator uit 2000 is ook klaar voor een nieuw deel. In dit tweede deel volgen we Lucius, neef van keizer Commodus. Lucius leeft al zo’n vijftien jaar in de wildernis. Iedereen in zijn omgeving, ook zijn moeder, denkt dat hij overleden is. Over het hele verhaal is nog weinig bekend. Wel weten we dat zowel nieuwe als oude, bekende namen terugkomen in deze film. Gladiator 2 verschijnt 21 november op het witte doek.

Heeft nog geen trailer.

Mufasa the lion king

Anders dan andere films op deze lijst, is Mufasa: The Lion King een prequel van de Lion King film die we kennen. Het verhaal gaat over Mufasa en Scar als kinderen en hoe hun leven ging tot aan het punt dat we al weten. Het verhaal begint met Rafiki die aan Kiara, de dochter van Simba en Nala, die het verhaal van haar opa vertelt. De film komt 18 december in de bioscoop, dus nog genoeg tijd om meer over het verhaal te leren.

Heeft nog geen trailer.

Lees ook: Een film of serie voor de 100ste keer bekijken: waarom vinden we dit zo fijn?