Concerten van Douwe Bob in februari blijven staan ondanks opname afkickkliniek

Celebs door Jennifer

Zanger Douwe Bob staat niet alleen bekend om zijn goede muziek. Hij komt namelijk regelmatig ook in opspraak door zijn gedrag. Zo had hij afgelopen weekend een akkefietje met jongeren in Abcoude, wat nogal uit de hand liep. Voor Douwe was het blijkbaar de druppel. Op maandagochtend deelt hij namelijk het nieuws, dat hij een maand de afkickkliniek in gaat vanwege een "ernstige alcoholverslaving". Ondertussen blijven zijn komende concerten in februari - gelukkig voor de fans - gewoon in de agenda staan.

Douwe Bob gaat maand afkickkliniek in

Het gaat momenteel even niet goed met Douwe Bob. Wat betreft zijn muziekcarrière is hij wel lekker bezig. Zo scoort hij op dit moment een hit met het nummer This World Is Our Home. Alleen gaat het in zijn persoonlijke leven helaas wat minder. Afgelopen weekend had de zanger namelijk een akkefietje met een groep jongeren in Abcoude. Natuurlijk gingen hier beelden van rond op social media, waardoor Douwe wel moest reageren. Op zondagmiddag gaf hij via Instagram aan een "ernstig alcoholprobleem" te hebben. Daarom gaat Douwe nu een maand de afkickkliniek in, meldt hij op maandagochtend via Instagram.

Akkefietje met jongeren

De beelden die rondgaan op het internet zijn overigens wel heftig. Zo ging eerst rond dat Douwe iemand daadwerkelijk zou hebben geslagen. Alleen zegt zijn management nu, dat dit niet waar is. Volgens hen heeft Douwe alleen een "tik op de helm" gegeven. Ook was er onduidelijkheid over de leeftijd van het slachtoffer. Zo riepen mensen dat het om een 16-jarige jongen ging. Douwe zegt echter zelf via Instagram, dat het om een twintiger gaat. "Ik ben hier verre van trots op," schrijft hij. "Maar het is wel een wezenlijk verschil." Daarna vertelt hij dat hij bloemen heeft gebracht naar het slachtoffer. "Ik ga dit echt recht zetten," sluit hij zijn statement af.

Concerten niet afgelast

Ondanks dat Douwe nu een maand de afkickkliniek ingaat, worden zijn komende concerten niet afgelast, aldus zijn management. In februari start zijn albumtournee en deze gaat dus vooralsnog gewoon door. Zijn tour begint 15 februari 2024 in poptempel Paradiso in Amsterdam, waarna hij optreedt in onder meer Groningen, Tilburg en Den Haag. Daarnaast is hij volgend jaar ook één van de gastartiesten tijdens Holland Zingt Hazes in de Ziggo Dome.

Lees ook: Oepsie: Douwe Bob valt in het water tijdens opnames voor promo nieuwe single