Zo maak jij de heerlijkste smoothies om mee af te koelen tijdens de hete zomer

Eten door Maya Luz

Pff wat is het warm! Met dit warme weer kunnen we allemaal wel wat verkoeling gebruiken. Een van de lekkerste en gezondste dingen die je kunt maken om mee af te koelen, is een smoothie. Dit is hoe jij de heerlijkste smoothies maakt waarmee jij het hoofd koel kan houden deze zomer.

Lees ook: Zin in een zomers drankje? Deze frisse cocktail met Fanta wil je proeven!

Gebruik altijd bevroren fruit

De twee belangrijkste ingrediënten voor een smoothie zijn fruit (of groente) en melk of water. Als je vers fruit gebruikt, krijg je niet per se een koude smoothie. Om je smoothie wel lekker verkoelend te maken, kun je het beste bevroren fruit gebruiken. Je kunt fruit uit de vriezer kopen bij de supermarkt, maar je kunt het natuurlijk ook zelf invriezen. We raden aan om fruit dat nog gesneden moet worden, zoals appels en bananen, eerst te snijden voordat je ze in de vriezer doet. Als het kleinere stukjes zijn, zal je blender minder moeite hebben met het fruit fijnmaken.

Daarnaast kun je je smoothie nog verkoelender maken door ijsblokjes toe te voegen aan je blender. Hierdoor krijgt je smoothie bijna de textuur van een slush puppy! Je kan natuurlijk gewone ijsblokjes van water gebruiken, maar je kunt ook ijsblokjes maken van de melk die je wil gebruiken. Vul je ijsblokjes tray simpelweg met je melk in plaats van met water en laat dit 's nachts bevriezen. In de ochtend heb je heerlijke melk ijsblokjes voor in je smoothie (of voor in je iced koffie!).

Onze favoriete smoothie combinaties

De ingrediënten die jij in je smoothie doet, zijn natuurlijk helemaal aan jou. Je kunt je smoothies volstoppen met al jouw favoriete soorten fruit. Heb je nog wat inspiratie nodig? Dit zijn onze favoriete smoothie combinaties:

Rood fruit

Een smoothie met rood fruit is misschien wel een simpele en voor de hand liggende combinatie, maar het is oh zo lekker. Combineer in je blender blauwe bessen, frambozen en aardbeien. Voeg vervolgens een banaan toe om het geheel romiger te maken. Voeg tot slot je melk naar keuze toe en een paar ijsblokjes en blend totdat je een mooi geheel hebt. Genieten maar!

Cashewnoten en havermout

Cashews in een smoothie? Ja dat kan! Cashewnoten zijn ontzettend gezond en je kan er een heerlijk verfrissende smoothie mee maken. Laat je cashews eerst een paar uurtjes weken in water zodat ze zachter worden. Voor een smoothie heb je ongeveer 50 gram cashews nodig. Na het weken kun je de noten in je blender doen. Voeg evenveel havermout toe als de hoeveelheid cashews die je hebt gebruikt. Vervolgens kun je fruit toevoegen naar keuze. Onze favorieten zijn banaan, appels of ananas. Voeg tot slot je melk naar keuze toe en blend je smoothie totdat deze mooi glad is.

Mango en banaan

Mango's zijn heerlijk voor tijdens de zomer! Je kunt ze gemakkelijk verwerken in een smoothie. Combineer de mango met een banaan en wat yoghurt. Door de yoghurt wordt de smoothie iets dikker en romiger. Voeg melk naar keuze toe zodat je smoothie de juiste dikte krijgt. Voeg simpelweg meer melk toe om je smoothie te verdunnen. Genieten maar!

Lees ook: Dit zijn de lekkerste vegan hapjes voor op de BBQ deze zomer