Dit muziekgenre past het best bij je sterrenbeeld

Vrije tijd door Anne-Fleur

Velen van ons kunnen eigenlijk niet overleven zonder (dagelijks) naar je leukste afspeellijst te luisteren. En, net als jouw 'verslavingen', is je favoriete muziekgenre óók in de sterren geschreven. Klopt het bij jou?

Ram - Heavy Metal of Hard Rock

Als er een teken in de dierenriem is dat graag een goede adrenaline release heeft, dan is het de Ram wel. De perfecte muziekgenre daarvoor is natuurlijk Hard Rock of Heavy Metal. Lekker in beweging blijven en genieten van de muziek.

Stier - Oldies

Stieren houden van comfort en nostalgie. Je kan het al wel raden, maar de perfecte muzieksmaak voor dit teken is natuurlijk oude muziek. Liedjes waar je ouders of opa en oma vroeger naar luisterden, geven dit teken echte comfort en een gevoel van thuis zijn.

Tweelingen - Techno

Tweelingen hebben vaak enorm veel energie en dansen daarom het liefst al deze energie eruit. De perfecte muziekgenre voor dit sterrenbeeld is dan ook obviously dance en techno-muziek. Heerlijk een avondje dansen op een goed ritme, dat is nu echt waar de Tweelingen van houdt.

Kreeft - R&B

Voor emotionele mensen, zoals Kreeften, is het luisteren van Blues en R&B het allerfijnst. Dit soort muziek brengt dit teken namelijk helemaal in haar feels en oh, wat kan ze daarvan genieten. Muziek luisteren versterkt de emoties van een Kreeft nog meer, dus wat is er nu beter dan soulful liedjes?

Leeuw - Top 40

Leeuwen staan graag in het middelpunt en zijn vaak populaire mensen. En wat past er dan beter bij dit teken dan populaire Top 40 muziek? Alles wat op de radio is kent de Leeuw by heart en tijdens een avondje clubbing schreeuwt dit sterrenbeeld het liefst alles keihard mee.

Maagd - Klassiek

Klassieke muziek wordt vaak gezien als gevoelsmuziek en dat is ook precies waarom dit genre zo goed bij de Maagd past. Dit teken houdt namelijk van zuiverheid en intelligentie en vindt dat helemaal terug in het luisteren naar klassieke nummers. Misschien niet een favoriet bij iedereen, maar de Maagd geniet er in ieder geval intens van.

Weegschaal - Country

Country en Weegschaal is de allerbeste combinatie op een heleboel vlakken. De belangrijkste is dat Country-muziek staat voor liefde en vriendschappen, iets waar de Weegschaal zich ook goed in kan vinden. Ook is dit teken in love with love en wat past daar nu beter bij dan de melodramatische Country-liedjes?

Schorpioen - Rap

Voor afleiding en een gevoel van 'leven' zoekt de Schorpioen naar muziek in het genre rap en hiphop. De beats zijn hard en ritmisch en de lyrics zijn vaak confronterend. Af en toe ook nietszeggend, maar daar kan de Schorpioen zich ook wel in vinden. En dan niet in de zin van dat dit sterrenbeeld nietszeggend is, maar juist dat de Schorpioen het ook wel eens fijn vindt om af te dwalen met haar gedachten.

Boogschutter - Wereldmuziek

Door haar liefde voor reizen en avontuur is het natuurlijk logisch dat de Boogschutter vooral van wereldmuziek houdt. En nee, dat zijn geen Spaanse summer hits (al klinken die wel heel lekker), maar juist niet-Westerse nummers. Zo is Arabische muziek vaak een favoriet, maar ook naar Zuid-Amerikaanse of Aziatische liedjes wordt door dit teken vaak beluisterd.

Steenbok - Jazz

Als echte doorzetters luisteren Steenbokken het liefst naar Jazz. Dit omdat dit vaak gecompliceerde nummers zijn, waar behind the scenes veel werk aan vooraf ging. De Steenbok kan dit zeker waarderen en wil het liefst niets te maken hebben met een genre dat geen Jazz is.

Waterman - Alternative

Alternatieve muziek is wat de Waterman het beste in de oren klinkt. Een beetje rebels en anders dan anders - dat siert dit teken wel. Ook straalt alternatieve muziek creativiteit, iets wat de Waterman ook goed ligt. Je zult dit sterrenbeeld dan ook vaak naar retro 80 horen luisteren.

Vissen - Elk genre

Vissen zijn gevoelsmatige mensen die zich goed kunnen inleven in anderen. Vandaar dat dit teken dan ook écht geen keuze kan maken qua muziekstijl. Eigenlijk associeert de Vissen zich wel met elk genre en dat is wat haar zo uniek maakt. Voor dit sterrenbeeld is muziek een verbinding en hoe kan dat nu beter door gewoon naar elke soort te luisteren?