Met deze slimme tip van Miljuschka traan je nooit meer bij het snijden van een ui

Eten door Chloe

We kennen het allemaal wel. Zodra je een recept gaat maken met uien weet je al dat het huilen wordt. Ondanks dat je zo je best doet om het te voorkomen beginnen je ogen na een paar seconden snijden toch te tranen. Dit is natuurlijk heel vervelend. Gelukkig deelt onze food queen Miljuschka een geniale tip waardoor je nooit meer traant bij het snijden van een ui.

Uien snijden en tranen

Goed, we huilen dus allemaal als een klein kind bij het snijden van een ui. Maar hoe kan dat eigenlijk? Het antwoord hierop is eigenlijk heel simpel. Bij het snijden van een ui komt zwavel vrij. Deze stof reageert op water en dus ook op oogvocht. Hierdoor ontstaat er een zwavelverbinding waardoor je ogen geïrriteerd raken en dus beginnen te tranen.

Tips om tranen te voorkomen

Online worden er meerdere tips gedeeld om het tranen te voorkomen. Toch werkt het zeker niet allemaal. Wat sowieso belangrijk is, is dat je een scherp mes gebruikt en niet met je handen in je ogen gaat wrijven. Zo wordt het namelijk alleen maar erger. Ook kan je de uien eerst even een kwartiertje in de vriezer leggen. Hierdoor zal de zwavel minder snel ontsnappen.

Tip van Miljuschka

Als iemand weet hoe je moet koken is het natuurlijk wel Miljuschka. Zij deelt regelmatig handige tips op haar socials en natuurlijk wist zij ook precies hoe je tranen kan voorkomen als je een ui snijdt. Zoals we al zeiden reageert zwavel op vocht. Daarom legt Miljuschka gewoon een vochtig stuk keukenpapier ernaast. De zwavel trekt zo daar naartoe en jij kan gewoon snijden zonder natte ogen.

@miljuschka Antwoorden op @Tonya 🌹 ♬ original sound - Miljuschka Witzenhausen