Originele bestemmingen voor een romantisch tripje

Reizen door Lien

Je wilt een romantisch tripje boeken, maar vindt Parijs toch een beetje te afgezaagd. Waar zou je dan zoal aan kunnen denken? Hieronder hebben we een aantal ideeën voor je op een rijtje gezet.

Modestad Milaan

Milaan is bij uitstek geschikt voor een stijlvol weekendje weg: de stad biedt de perfecte combi tussen romantiek, mode en architectuur. Breng de romance tot leven in restaurantjes in intieme straatjes, laat je modehart los in de winkelstraten of bezoek de cultuur in de kunstenaarswijken.

Natuurrijk Porto Santo

Zin in zon en ongerepte natuur? Kies dan voor Porto Santo in Madeira. Dit plaatsje is gelegen in een omgeving die perfect is voor het maken van een roadtrip. Tijdens zo'n rondreis kom je prachtige verborgen pareltjes aan uitzichtpunten, stadjes en strandjes tegen. Verblijf je liever op één plek? Dan kun je heerlijk vertoeven aan een van de gouden zandstranden en verkoelen in de turquoise wateren van Porto Santo.

Sfeervol Burano

Venetië is een immens populaire bestemming onder toeristen. Helaas haalt die drukte de romantiek er toch een beetje vanaf. Wat is dan een alternatief? Burano, een eilandje niet ver van Venetië vandaan. Dit voormalige vissersdorpje is een lust voor het oog met z’n kleurrijke architectuur: het wemelt er van de huisjes en bootjes in kleuren als felgeel en diepblauw. Winkeltjes en restaurantjes zijn hier volop te vinden, ieder voorzien van een fijne, lokale sfeer.

Culinair Maribor

Dit zou een van de meest romantische plekken in Europa zijn, met z’n uitgestrekte wijngaarden en uitzonderlijk kwalitatieve wijnen. Het plaatsje is gelegen in Slovenië, een land wat regelmatig over het hoofd wordt gezien bij het kiezen van een vakantiebestemming. Dus als je op zoek bent naar iets origineels: je hebt het zojuist gevonden. Maak een roadtrip langs alle romantische wegen en laat je verwonderen door het oogverblindende heuvellandschap. Na een lange rit kun je je helemaaal onderdompelen in de culinaire experience van een van de hoogwaardige restaurants in Maribor.

Ook interessant: tekenen dat je een gezonde relatie hebt